• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor "zmajeva" Adis Bećiragić nakon poraza u Poljskoj: Loše smo odigrali samo posljednji minut! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor košarkaša Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić bio je vidno razočaran porazom od Poljske u finalu pretkvalifikacija za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

 Adis Bećiragić Izvor: FIBA

"Zmajevi" i definitivno neće igrati na Olimpijskim igrama u Parizu.

Poslije poraza od Poljske u grupnoj fazi, tim Adisa Bećirovića je doživio novi neuspjeh od istog protivnika u neizvjesnom finalu pretkvalifikacija 72:76 (23:23, 16:17, 15:14, 18:22).

"Izgubili smo u posljednjim sekundama, sve se otprilike vrtilo oko jedne lopte. Na turniru smo svakog dana od početka igrali sve bolje i bolje, momci su dali maksimum, svako u skladu sa svojim mogućnostima i onoliko koliko smo im dali vremena. Ova ekipa, ova reprezentacija može da igra puno bolje", rekao je Bećiragić.

Prema njegovim riječima, svjestan je smjene generacije i promjene načina igranja, s obzirom na to da je ova ekipa igrala u drugoj formaciji sa Džonom Robersonom.

"Bilo je veoma teško u tako kratkom roku promijeniti način igre i zahvaljujem se mojim igračima, koji su u velikom procentu to i uspjeli. Dobili smo i dva nova igrača koja su ušla u rotaciju, Amar Alibegović i Luka Garza. Sve u svemu, žao nam je što nismo prošli jer koliko god je Poljska zaslužila, i mi smo zaslužili. Mislim da smo se doveli u situaciju da pobijedimo, ali smo loše odigrali posljednji minut. O suđenju ne možemo mnogo da pričamo, mada se svi otprilike malo na tu temu tuže. Možemo samo da budemo žalosni i da gledamo svoje greške", naglasio je selektor BiH.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC