• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blijeda partija i poraz "zmajeva": Poljaci se plasirali na kvalifikacioni turnir za Olimpijske lige

Autor Haris Krhalić

Drugi poraz "zmajeva" od reprezentacije Poljske na pretkvalifikacionom turniru.

 nurkić, zmajevi poljska Izvor: FIBA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u finalu pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre od Poljske rezultatom 72:76. Poljaci ovim trijumfom su obezbijedili plasman na kvalifikacioni turnir koji će biti održan u Parizu pred početak OI.,

BiH - Poljska 72:76 (23:23, 16:17, 15:14, 18:22)

Prva četvrtina je donijela veliku borbu na parketu. “Zmajevi” su uspjeli povesti sa 6 poena razlike pri rezultatu 19:13, ali prave seriju od 9:0 i prelaze u vođstvo. Reprezentacija BiH se mučila u prvoj četvrtini kada su u pitanju skokovi u napadu te smo za 10 minuta igre ubilježili samo dva. Na prvu pauzu se otišlo rezultatom 23:23.

Ni druga četvrtina nije donijela neke promjene i igralo se uglavnom koš za koš. Rezultat prvog poluvremena je glasio 39:40 u korist Poljske. U prvom dijelu nas je mučio šut za tri poena te su “zmajevi” od 16 pokušaja ubacili samo 6, ali na sreću Poljaci su bili još neprecizniji (5/19).

I na kraju treće četvrtine rezultat je bio neriješen (54:54) te je postala jasno kako nas očekuje još 10 neizvjesnih minuta koje će odlučiti putnika na kvalifikacioni turnir.

Minut i po prije kraja, rezultat je i dalje bio u egalu, a “zmajevi” su imali jedan poen prednosti. Na 40 sekundi prije kraja Nurkić pravi faul, Poljaci pogađaju dva bacanja. U narednom napadu isti košarkaš promašuje te pravi faul. Ponitka pogađa jedno bacanje te "zmajevi" u posljednih 25 sekundi ulaze sa -3. Musa nije uspio da poentira. Ponitka promašuje oba slobodna bacanja, ali "zmajevi" ne uspijevaju stići do izjednačenja.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji je bio Lazić sa 16 poena. Atić je postigao 15, Nurkić 11, Musa 10 dok su Garza i Alibegović postigli po osam poena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC