• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" savladali Izrael i zakazali finale sa Poljacima!

Autor Haris Krhalić

Košarkaši Bosne i Hercegovine plasirali su se u finale pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre

 luka garza Izvor: FIBA

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u polufinalnoj utakmici pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre savladala reprezentaciju Izraela rezultatom 86:77.

Pred "zmajevima" je sada finalni meč protiv Poljske koja je danas savladala Estoniju rezultatom 93:83. Podsjećamo, Poljska i BiH su već odmjerili snage na ovom turniru, u grupnoj fazi, kada je Poljska slavila sa 76:85.

BiH - Izrael 86:77 (20:22, 16:11, 23:19, 27:25)

U prvoj četvrtini nismo vidjeli mnogo od reprezentacije BiH. Mnoštvo individualni grešaka, srećom, nije naplatila ekipa Izraela pa se na prvu pauzu otišlo sa rezultatom 20:22 u korist Izraelaca.

U drugoj dionici igre nešto više od pet minuta čekali smo na prve poene Izraela, dok je naša reprezentacija u tom periodu napravila seriju od 11:0. Ipak, do poluvremena Izraelci uspijevaju da se probude, a trojkom Jama Madara uz zvuk sirene da priđu na –3.

Treća četvrtina donijela nam je nešto bolju igru „zmajeva“, a u posljednju dionicu ulazimo sa rezultatom 59:52 u korist „zmajeva“.

U posljednjem dijelu igre naša reprezentacija je polovinom ove četvrtine imala +12, ali Izraelci četiri minuta prije kraja prilaze na -5. Reagovao je selektor Bećiragić tajm-autom nakon kojeg se naša reprezentacija probudila i sa nekoliko vezanih poena Muse stigla do +12.

Ipak, nisu se Izraelci predavali te su poenima Madara i Blejzera prišli na -6 pred posljednji minut meča, ali bolje od toga nije moglo.

Najefikasniji u redovima "zmajeva" bio je Garza sa 24 poena, dok su Musa i Nurkić postigli 20 peona. U redovima Izraela Sorkin je postigaoo 28, Madar 24, a Blejzer 17 poena.

Finalna utakmica je na rasporedu u nedjelju (20.avgust) sa početkom od 14.15 časova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC