• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nude ga Partizanu - a on postao rekorder Mundobasketa! Razbio komšije i Kukoča poslao u istoriju!

Autor Dragan Šutvić

Fantastičan meč beka Letonije, u ubjedljivoj pobjedi protiv Litvanaca na meču za peto mjesto.

 arturs žagars rekorder mundobasketa  Izvor: Profimedia

Za sam kraj Mundobasketa, jedno iznenađenje! Pretposljednjeg dana turnira reprezentacija Letonije razbila je komšije iz Litvanije u meču za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu - bilo je ubedljivih 98:63! Iako su na svoj debitantski turnir došli bez nekoliko najvećih zvijezda - prije svega Kristapsa Porzingisa - Letonci su blistali tokom turnira!

Pored toga što su pojedini provjereni evroligaški igrači vodili tim, u prvi plan su stigli i momci koji širokoj publici nisu bili previše poznati. U demoliranju Litvanaca najveći doprinos dao je Arturs Žagars (23), novi rekorder Mundobasketa! Organizator igre letonske reprezentacije postigao je samo četiri poena, ali je zato sa 17 asistencija ispisao istoriju - pao je rekord Tonija Kukoča iz 1994. godine i Karlika Džonsa koji je ove godine uspio samo da ponovi meč sa 15 asistencija!

Žagars se poigravao na meču sa Litvancima, a zanimljivo je da se o njemu posljednjih godina nije mnogo pričalo čak ni u evropskoj košarci. Ovaj turnir bio je pravi bum za njega - pa ga preporučuju i Partizanu - pošto je Francuzima u grupnoj fazi ubacio 22 poena, a Nijemcima u četvrtfinalu dva poena manje!

Letonski košarkaš Arturs Žagars privukao je pažnju na sebe prije nekoliko godina igrajući za mlađe kategorije svoje zemlje, ali se karijera nije razvijala u skladu sa očekivanjima. Pojačao je Huventud, išao na tri neuspješne pozajmice, a zatim se prošle sezone zadesio u litvanskom Nevežisu. Trenutno je slobodan igrač i Svjetsko prvenstvo će mu sigurno pomoći da nađe novi klub.

U pobjedničkom timu istakao se Arturs Kuruc sa 20 postignutih poena, a pratili su ga Rolands Šmits (17), Andrejs Gražulis (12) i nekadašnji košarkaš Partizana Rodions Kuruc (11 poena). Ipak, centralna figura meča bio je Arturs Žagars, za kojeg mnogi nisu znali ni gde igra prije ovog turnira.

Litvanci su u meču za treće mjesto odigrali katastrofalno, iako su trojica njihovih košarkaša bili veoma efikasni. Rokas Jokubaitis ubacio je 16 poena, Jonas Valančijunas jedan manje, dok je Tomas Dimša završio susret sa 13 poena. Tadas Sedekerskis imao je deset uhvaćenih lopti, ali je utisak da je litvanska reprezentacija prilično nezainteresovano pristupila ovom meču.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC