• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA PRIČAM O SRBIJI? UBIJATE ME! Selektor Njemačke potrošio samo dvije rečenice na priču o finalu

Njemačka je prvak svijeta, a poslije meča selektor Gordi Herbert nije želio da razgovara o meču iza nas i samo je sa nekoliko riječi prokomentarisao finale, Srbiju i selektora Svetislava Pešića.

 Selektor Njemačke nakon zlata na prvenstvu Izvor: Profimedia/ IMAGO

Njemačka je novi prvak svijeta u košarci nakon pobjede nad Srbijom u finalu. Savladali su "panceri" "orlove" u meču koji je mogao i drugačije da se završi, a selektor Gordi Herbert je odmah na početku govorio o svom kapitenu i najboljem igraču Denisu Šrederu.

"Moram da se vratim u 2021. godinu. Tada sam dobio posao i upoznao Denisa, u septembru 2021. i pričali smo oko tri-četiri sata. Osjetio sam njegovo srce i posvećenost zemlji, saigračima, i od tada smo počeli sve da gradimo. Pokazali smo međusobno poštovanje i svakim danom sam sve više shvatao kakav je njegov karakter, svakim danim je sve više bio ponosan što je kapiten Nemačke, i svi mi to znamo da cenimo. Ovo je bio plan od tada, prvi put ću pohvaliti sve igrače za igranje na ovom turniru... Izgubili smo prvu utakmicu u kvalifikacijama od Estonije, imali smo igrače bez ugovora, a sada smo ovdje. Nevjerovatna grupa momaka, prvo smo tim, a onda ekipa u kojoj se ističu individualni talenti. Ovi momci vode računa jedni o drugima, uživaju da se takmiče", rekao je on na startu obraćanja medijima, pa dodao: "Ne mogu dovoljna toga da kažem o Denisu Šruderu i šta on znači njemačkoj košarci, i ovaj tim".

Pitalu su ga poslije meča da prokomentariše šta mu je prvo prolazilo kroz glavu kada se meč završio. Počeo je vickasto..."Volim Filipine, ali bi mogli da imaju bolje pivo... Samo sam bio mnogo ponosan na ove momke. Znam da je sutra ponedjeljak, idem da spavam i jedem. Otkako su mi se dijeca rodila, ovo je druga najljepša situacija u mom životu".

O utakmici selektor Njemačke nije želio mngoo da priča, Jedva da je izgovorio nekoliko rečenica. "Znam selektora Pešića dugo, mogu da kažem i da mi je prijatelj, popijemo nekad dobro crveno vino. I mnogo poštujem šta je uradio".

Na pitanje srpskih novinara da ipak malo više proomentariše meč nije bio voljan da sarađuje. "Ubijate me... Kao što je Denis rekao, od prve četvrtine smo počeli da igramo odbranu, bili smo agresivni. I to je to", završio je on. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

02:16
Nikola Milutinov
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC