• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok tvrdnja bivšeg Nikolinog saigrača: Jokić će pobjeći u Srbiju i neće se vraćati

Nekadašnji saigrač Nikole Jokića otkrio je da vjeruje u skori kraj karijere, a zatim i bijeg srpskog centra iz SAD.

 Ostin Rivers tvrdi da će se Jokić vratiti u Srbiju Izvor: MN PRESS

Tokom prethodnih nekoliko sezona Nikola Jokić je pokazao da je najbolji igrač NBA lige, ali ljubitelji američke košarke neće imati priliku da ga gledaju još dugo. Iako se širom SAD sa mnogo pažnje prate partije srpskog centra, on će uskoro razočarati fanove - tvrdi bivši saigrač Ostin Rivers, koji je svjestan da Nikola ima druge prioritete u životu.

Gostujući u jednom veoma popularnom podkastu Ostin Rivers je dobio pitanje da li vidi Nikolu Jokića u NBA ligi i kada srpski centar bude imao 39 godina, kao što je to danas slučaj sa Lebronom Džejmsom. Mogao bi košarkaš iz Sombora tada, u drugačijoj ulozi i sa manjom minutažom, da bude opasno oružje za bilo koju ekipu, ali...

"Ne, nema šanse“, rekao je Ostin Rivers, koji je sa Jokićem bio saigrač u sezoni 2021/22 i dodao: "Mislim da će se samo odjaviti u nekom trenutku, kao Beri Senders u NFL. Mislim da će igrati još 5-6 sezona. Ima 28 godina, a mislim da neće igrati duže od svoje 34. godine. Možda do 35. Mislim da će tada otići u Srbiju i neće se vraćati u SAD. Jednostavno, ne vidim da igra u NBA sa 39 godina."

Kao potvrdu za svoje riječi Ostin navodi situaciju koja se već dogodila dok je bio član Denvera. Tada je srpski košarkaš jedva sačekao kraj sezone kako bi pobjegao iz Amerike, pa Rivers vjeruje da će isto biti i kada se Nikola Jokić "zasiti" igranja protiv najboljih košarkaša na svijetu.

"Sjećam se kada smo izgubili od Golden Stejta 2022. godine. Dva dana poslije tog poraza ja sam uzimao svoje stvari iz ormarića u hali i pitao sam da li je Nikola tu. Rekli su mi da je otišao u Srbiju dan ranije. Mislim da ga nije briga za američki stil života, pop-kulturu, trendove, slavu, relevantnost... Te stvari ga jednostavno istinski ne interesuju. Ima druga interesovanja. Ne vjerujem da će ostati. Već je postao NBA šampion, MVP, Ol-star... Potpisaće vjerovatno još jedan ‘supermaks’ ugovor i odlazi", objasnio je sin poznatog NBA trenera Doka Riversa.

Podsjećamo, Nikola Jokić se iz rodnog Sombora preselio u Megu, u čijem je dresu skrenuo pažnju na sebe. Draftovan je 2014. godine sa 41. pozicije, kao jedan od najvećih talenata evropske košarke u tim trenucima. Ipak, mnogi nisu vjerovali da može da napravi ovakvu NBA karijeru - od kako je 2015. godine stigao u najjaču ligu na svijetu osvojio je titulu sa Denverom, bio MVP finala, dvostruki MVP ligaškog dijela sezone i višestruki učesnik Ol-star takmičenja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC