• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokantna tvrdnja iz Zagreba: "Velikana čeka neupitan kraj!"

Autor Dragan Šutvić

Po riječima Aleksandra Petrovića, zagrebačka Cibona će se uskoro ugasiti.

 cibona se gasi  Izvor: MN PRESS

Bliži se nova sezona u regionalnoj košarci, a dok mnogi raspravljaju da li je ABA liga jedino rešenje za klubove iz okruženja, djeluje da se jedan od velikana gasi! Slavna Cibona, dugogodišnji ponos hrvatske košarke, nalazi se u katastrofalnoj finansijskoj situaciji, a stečaj nije najgore što može da ih zadesi u ovom trenutku...

Po informacijama koje stižu sa lica mjesta, Cibona bi uskoro mogla da prestane da postoji! Takve vijesti prenosi i Aleksandar Petrović, nekadašnji igrač ovog tima, kasnije uspješni trener zagrebačkog kluba i višestruki selektor Hrvatske. Čisto usput, brat najboljeg košarkaša koji je ikada nosio dres Cibone, Dražena Petroviča.

"Skupljajući jutros informacije o Ciboni (a u nedelji kada počinju prvenstvo Hrvatske i ABA liga) izvjesno je da se velikom klubu, nekada dvostrukom prvaku Evrope, bliži neupitan kraj", napisao je na svom Tviter profilu Aco Petrović.

Cibona je bila šampion Evrope u sezonama 1984/85 i 1985/86, dok je njen dres nosio Dražen Petrović, jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena. Takođe, osvojena su dva Saporta kupa, jedan međunarodni Kup Koraća, jedan evropski Superkup i ABA liga - u sezoni 2013/14, kada je napravljena prava senzacija. Tada su do velikog iznenađenja na F4 u Beogradu Zagrepčane predvodili Dario Šarić i Džerel Blesingejm, a zanimljivo je da su u Beogradskoj areni dva hrvatska tima (Cibona i Cedevita, tada iz Zagreba) u polufinalu savladali dva srpska tima, Zvezdu i Partizan.

Što se tiče domaćih trofeja, Cibona je tri puta bila šampion Jugoslavije i još osam puta je osvajala Kup Jugoslavije, dok je u hrvatskoj košarci ubedljivo najtrofejniji tim. Čak 20 puta su momci iz Zagreba bili šampioni, dok im je pripalo i devet trofeja u Kupu Hrvatske!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC