• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velikan jugoslovenske košarke u stečaju! Počinje ABA liga, a Cibona ima samo PETORICU košarkaša, haos u najavi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Cibona je u velikim finansijskim problemima već godinama i sada su i zvanično u stečaju.

 Cibona u stečaju Izvor: MN PRESS

Jedan od najvećih Ex-Yu košarkaških klubova Cibona je i zvanično u stečaju, objavio je hrvatski portal "Index". To se dogodilo s obzirom na to da je račun Cibone već 120 dana u blokadi, pa nakon toga automatski prelazi u stečaj, pa je poslije svega sudbina hrvatskog velikana nikad neizvesnija.

Da bi se spasila, Cibona je počela s procesom preoblikovanja u sportsko dioničarsko društvo i imaju 45 dana da ubijede nadležne institucije da je moguće pronaći rješenje za opstanak. To će biti vrlo teško iako je dolaskom novog rukovodstva dug Cibone značajno smanjen i sada izmosi "samo" pet miliona evra. Plan je i da se dva miliona duga pretvore u dionice potencijalno budućeg sportskog dioničarskog društva, pa bi u tom slučaju Cibona smanjila dug na tri miliona duga i mogla bi ponovo da funkcioniše.

Podsjetimo, Cibona ima problema i da registruje nove igrače zbog blokade FIBA i ima samo petoricu profesionalnih igrača uoči nove sezone prvenstva Hrvatske (za šest dana) i ABA lige (za osam dana). Za sada, Cibona ima samo Krešimira Radovčića, Ivana Majcnunića, Aleksandra Aranitovića, Ivana Perasovića i Domagoja Vukovića, uz juniore kluba, dok ostaje pitanje da li će za ABA ligu dodatno moći da registruje Jakova Mustapića i Mateja Bošnjaka.

Cibona je inače 20 puta bila prvak Hrvatske i devet puta osvajač Kupa Hrvatske, dok je tri puta bila šampion SFRJ. Može da se pohvali i time da je dva puta bila prvak Evrope, dva puta pobjednik Kupa pobjednika kupova i jednom je osvojila Kup Radivoja Koraća. Takođe, Cibona je osvajač ABA lige. 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC