• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj dres košta 4,9 miliona dolara, nosio ga najveći NBA zavodnik: Tvrdio da je spavao s 20.000 žena

Dres Los Anđeles Lejkersa prodat je na aukciji za 4,9 miliona dolara. Nosio ga je jedan od najživopisnijih košarkaša u istoriji - i na terenu i van njega.

 Dres Vilta Čemberlena prodat za 4,9 miliona dolara Izvor: Profimedia

Dres Vilta Čemberlena iz Los Anđeles Lejkersa, koji je nosio tokom NBA finala 1972. prodat je na aukciji za 4,9 miliona dolara, saopštila je danas aukcijska kuća "Sotebi". Slavni košarkaš je osvojio dva puta šampionsku titulu u najjačoj ligi na svetu, a četiri puta je bio MVP lige, kao i jednom MVP finala.

Lejkersi su te godine u finalu savladali Njujork 4:1 u seriji, a Čemberlen je na petom meču finala postigao 24 poena sa 29 skokova, osam asistencija i blokada. U karijeri je odigrao zvaničnih 1.045 utakmica u NBA ligi. Legendarni košarkaš karijeru je počeo davne 1958. godine a završio je poslije 15 godina. Čemberlejn je 13 puta učestvovao na "OI-star" meču NBA lige, u kojoj je ukupno postigao 31.419 poena.

Vilt Čemberlen je prosječno postizao 30,1 poen i imao je 22,9 skokova i 4,4 asistencije po utakmici u NBA ligi. Rođen je u Filadelfiji u Pensilvaniji 1936. godine, imao je problema sa srcem, a nakon hospitalizacije preminuo je oktobru 1999. godine u 63. godini. A njegova priča bila je zaista holivudska...

Izvor: Profimedia

Čemberlen je odmah po dolasku u ligu postao njen najplaćeniji igrač, bio je prvi košarkaš koji je zarađivao 100.000 dolara po sezoni, a noseći dres Lejkersa zaradio je dotad nevjerovatnih 1,5 miliona dolara. Bio je poznat po tome da je u Los Anđelesu napravio dom od čak milion dolara u čuvenom naselju Bel-er, u kojem je pravio žurke, bio poznat po razuzdanom se*sualnom životu, a bio je poznat i po tome da često uopšte nije spavao. U svom posjedu imao je automobile marke Ferari, Bentli i automobil u "Le Man" stilu, koji je bio dizajniran samo za njega i koštao je 750.000 dolara 1996. godine. U trenutku smrti, njegova imovina bila je procijenjena na 25 miliona dolara.

Takođe, bio je poznat i po ljubavnim aferama, a u svojoj knjizi "Pogled odozgo" tvrdio je da je spavao sa 20.000 žena. Navodno je zaista bilježio sa kojom djevojkom je spavao i tako je u jednom desetodnevnom periodu izračunao da je spavao sa 23 žene.Tako je došao do ukupnog broja od 20.000 žena. "Neki ljudi sakupljaju markice, Vilt sakuplja žene", rekao je njegov advokat Sejmor Goldberg.

Izvor: Profimedia

"Taj broj od 20.000 žena je korišćen da bi pokazao da je se*s bio veliki dio mog života, kao što je bila i košarka. Zato sam bio sam", kazao je Čemberlen, a neposredno pred smrti je rekao da žali što nije objasnio kakav je bio ambijent u njegovoj mladost i da je tada svjesno insistirao na priči o svom promiskuitetu.

"Svi koji mislite da je prilično kul imati 1.000 dama, znajte da sam naučio u životu da je bolje imati jednu ženu 1.000 različitih puta", rekao je tada Čemberlejn i pokušao da se koliko-toliko iskupi za svoje javne nastupe iz ranijeg perioda života. Nikad se nije vjenčavao i nije imao namjeru da odgaja djecu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC