• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blokbaster trejd u NBA, pa skandal!

Autor Dragan Šutvić

Čitava NBA liga priča o trejdu Demijana Lilarda i Džimi Batler napominje da tu i te kako ima spornih stvari.

 džimi batler o trejdu demijana lilarda  Izvor: Profimedia

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Damijen Lilard trejdovan je u Milvoki, gdje će zajedno sa Janisom Adetokunbom biti najveći izazivač Nikoli Jokiću za šampionski prsten. Dugo je već trajala saga oko Lilarda kome je "dosadilo" da sa Portlandom tavori van plej-of zone, tako da je poslije 11 godina od dolaska u Trejlblejzerse - zatražio da ga "razmijene" sa drugim timovima i konačno je pronađen model po kome je to moguće.

U pitanju je trejd u koji su uključena tri tima, a najvažnije stavke dogovora kažu da će Baksi dobiti Lilarda, Portland plejmejkera Džrua Holideja iz Milvokija i centra Finiksa Diandrea Ejtona, dok će Finiks sa druge strane dobiti Jusufa Nurkića iz Portlanda. Djeluje da ovdje nema zadovoljnih, ali ima ih u ostatku NBA lige!

Glas je digao američki košarkaš Džimi Batler koji se nadao da će Damijen Lilard završiti baš kod njega u Majamiju i da će zajedno moći da napadnu šampionski prsten. Ipak, Majami nije mogao da ponudi Portlandu ono što su tražili, a između ostalog u pitanju je bio i srpski reprezentativac Nikola Jović, tako da su njihovi pregovori prekidani nekoliko puta. Štaviše, čak je i NBA liga morala da kazni Lilarda...

Na kraju, Džimi Batler traži od NBA lige da ispita trejd Lilarda u Milvoki zbog takozvanog "tamperinga", odnosno pravila po kom niko iz kluba (trener, igrač, direktor ili vlasnik) ne smije da "privlači" igrača drugog tima. Smatra da su Baksi to radili sa Lilardom uz poruku da to cijela liga zna: "NBA, čovječe... Morate svi da kaznite Bakse zbog neovlašćenog pregovaranja. Niste čuli to od mene, ali ja sam čuo od nekoga", poručio je Batler u snimku objavljenom na Instagramu koji je već izazvao veliku pažnju i zahtijeva brzu reakciju Adama Silvera i njegovih saradnika.


Ovo inače nije prvi put da su Baksi "uhvaćeni" u lobiranju pošto je 2020. godine propao dolazak Bogdana Bogdanovića u njihov tim. Tada su neovlašćeno pregovarali sa srpskim igračem i NBA liga ih je kaznila oduzimanjem igrača na draftu, uz naravno poništen dogovor sa Bogdanovićem.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC