• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mali klub iz Podgorice se ne šali! "Oteli" su trofej Partizanu, pa odmah pokazali zube u ABA ligi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Studentski centar je slavio na startu ABA lige.

 SC Derbi pobijedio Split na startu nove sezone ABA lige Izvor: R.R./ATAIMAGES

Studentski centar je prošle sezone u ABA ligi završio na posljednjem mjestu koje vodi u plej-of, a čini se da ove godine mogu mnogo više. Najavu toga vidjeli smo kada su pobijedili Partizan i osvojili ABA Superkup, dok su Podgoričani odmah i na startu ABA lige došli do pobjede. Na "nekada vrelom jugoslovenskom gostovanju" u Splitu, pobijedili su istoimeni klub 76:72 (18:21, 17;16, 16:13, 25:22).

Poručio je trener Slaven Rimac da će Split pokušati da bude konkurentan svima, međutim u meču sa potencijalno najvećim iznenađenjem sezone u regionalnoj košarci, ipak su pokazali da imaju brojne nedostatke. Studentski centar je u ovom trenutku daleko bliži formiranom timu od Hrvata...

Ekipa trenera Andreja Žakelja slavila je prije svega zahvaljući Drobnjaku koji je ubacio 15 poena i imao je još sedam asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte, Dokins je dodao 13, a Drežnjak još 10. Interesantno, svi igrači sem Bogavca su se upisali u strijelce kod Podgoričana koji igraju lijepu, timsku košarku i očigledno biće tvrd orah svima, pa mnogi misle da će se umiješati čak i u borbu za prva četiri mjesta.

Što se tiče Splićana, oni su do kraja bili "u igri" zahvaljujući Šamijelu Stivensonu (18 poena), kao i Tonku Vuku koji je dodao 16. Dvocifren je bio još Perković, dok vrijedi istaći da je Kalajžić imao šest poena, devet skokova i devet asistencija. Dakle, čak ga mnogo nije dijelilo ni od tripl-dabl učinka, iako je u sve tri kategorije bio jednocifren. 

Podsjetimo, na startu ABA lige Crvena zvezda gostuje Igokei u subotu (20.00) i Mega "ide na noge" Cedeviti Olimpiji (18.00), a u nedjelju Borac igra protiv Cibone (18.00). U ponedjeljak FMP dočekuje Krku (17.00), a Partizan Mornar (19.00). 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC