• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski trener prozvao Partizan za strance! Koliko je dobro za njihove igrače kad su petorica Amerikanaca na parketu?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Slaven Rimac ističe da bi Partizan mogao da ima problema zbog previše stranaca u petorci.

 Slaven Rimac prozvao Partizan zbog velikog broja stranaca Izvor: R.R./ATAIMAGES

Hrvatski trener Slaven Rimac vratio se ovog ljeta u ABA ligu pošto je prethodne tri sezone radio kao pomoćnik u Bajernu iz Minhena. Rimcu, nekadašnjem treneru Cibone i Cedevite, dopao se projekat Splita i već večeras od 18 časova u Podgorici će ovaj klub pokušati da odvede do prve pobjede u novoj sezoni na Jadranu, a izazivač je Studentski centar.

Govoreći za hrvatski "Germanijak", Rimac ističe da je prošlo dugo od kada je posljednji put igrao ABA ligu i da mu je na prvu teško da procijeni "stanje i kvalitet svih rostera", ali ističe da se nada da će Split biti konkurentan svima. Ipak, kako dodaje Rimac, u ABA ligi ima mnogo timova koji ulažu veliku novac, ne misleći tu samo na Crvenu zvezdu i Partizan, nego i na Budućnost, Cedevitu Olimpiju, pa i Igokeu.

"U ABA ligi moraš u svakoj utakmici biti raspoložen da se potučeš, igraš čvrsto i onda imaš šanse da nešto napraviš. Neki od mojih igrača će ubrzo shvatiti na kojem nivou je ova liga", istakao je Rimac za "Germanijak" i posebno se osvrnuo na slučaj aktuelnog šampiona Partizana.

"Oni su otišli u neku dimenziju više, koja je jako dobra za njihov sport i njihove navijače. Partizan ima 25.000 ljudi na utakmicama, ali opet nisam siguran koliko je to dobro za njihove igrače ako su na parketu petorica Amerikanaca. Svaki taj skupocjeni Amerikanac zatvara mjesto domaćem igraču. Zvezda i Partizan prate trendove klubova koji su ipak finansijski zdravije oblikovani. Ali imaju vojsku navijača iza sebe i konkurentni su u Evroligi. Za njihovu košarku to dobro, ali nisam siguran da li je i za mlade igrače...", dodao je hrvatski trener i pojasnio šta mu se još sviđa u srpskoj košarci.

"Osim toga, Srbi imaju Miška Ražnatovića koji gura mlade igrače, ima svoj klub i uvijek napravi jako dobru selekciju. On je veliki generator talenta, iako kod nas ima malo drugačiju reputaciju. Ali, pitanje je šta bi bilo s Ivišićima, Jelavićem, Matkovićem, Rudanom, da nisu napredovali kod njega...", zaključio je on.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Grobari RS

Našli Hrvati pričati o košarci...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC