• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turska oduzela pasoše najvećim zvijezdama zbog neigranja za reprezentaciju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Turci su definitivno otpisali dvojicu košarkaša iz SAD koji nisu htjeli da igraju za reprezentaciju Turske, iako imaju njihov pasoš.

 Turci oduzeli pasose kosarkasima Vilbekinu i Larkinu Izvor: Profimedia

Američki košarkaši Šejn Larkin i Skoti Vilbekin nisu željeli ovog ljeta da igraju za reprezentaciju Turske čiji pasoš imaju, a to se nimalo nije dopalo selektoru Erginu Atamanu, još manje Košarkaškom savezu Turske. Zbog toga su uslijedile suspenzije od pet mečeva, ali i oduzimanje statusa domaćeg igrača u prvenstvu Turske što je sada i zvanično potvrđeno.

Na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, Efesu je potvrđeno da Larkin više nije domaći igrač, dok će gotovo sigurno ista stvar biti potvrđena i Fenerbahčeu za Vilbekina. Jasno je da je to veoma problematično za ova dva kluba pošto klubovi u Turskoj mogu da raspolažu samo sa petoricom stranaca, što je tema zbog koje je srpski trener Dušan Alimpijević bio pod svjetlima reflektora prethodnih dana.

Podsjetimo, Turci su bijesni jer su izgubili u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre i to na turniru koji su skupo platili da bi ga organizovali, tako da neće igrati u Parizu 2024. godine. Jedan od razloga zašto je došlo do takvog neuspjeha, bar tako vjeruju u Košarkaškom savezu Turske, leži baš u tome što Vilbekin i Larkin jednostavno nisu bili raspoloženi da igraju, iako su imali  spremno "opravdanje". Larkin je navodno bio povrijeđen, dok se Vilbekin nije javljao na telefon selektoru Atamanu, zbog čega je selektor digao glas u javnosti.

U međuvremenu, Efes je izrazio negodovanje povodom ove odluke koja ne ide na ruku ni njima ni Larkinu, dodavši da su pretrpjeli "nepopravljiv udar zbog takve kazne". Objasnili su još jednom da je Vilbekin imao problem sa koljenom, poslali snimke magnetne rezonance i ljekarske izvještaje, ali sve je to bilo irelevantno Savezu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC