• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turska bruji o izjavi Dušana Alimpijevića! Udruženje košarkaša diglo glas protiv srpskog trenera

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Asocijacija profesionalnih košarkaša Turske oglasila se povodom izjave Dušana Alimpijevića o "radnoj etici" domaćih košarkaša.

 Saopstenje kosarkasa zbog izjave Dusana Alimpijevica Izvor: MN PRESS

Srpski trener Dušan Alimpijević u centru je pažnje zbog umalo fizičkog sukoba sa turskim trenerom Jakupom Sekizkokom iz Darušafake, ali ne samo zbog toga. Njegova izjava o turskim košarkašima podigla je veliku buru u tamošnjoj javnosti pred start nove sezone na klupi Bešiktaša, pa ga je upravo zbog toga "pecnuo" Sekizkok, da bi potom reagovalia i Asocijacija profesionalnih košarkaša Turske koja nije zadovoljna takvim istupom.

O čemu se radi? Alimpijević kazao da se zalaže za povećanje broja stranaca u prvenstvu Turske na šest zbog toga što smatra da će to pomoći turskim košarkašima za koje smatra da se "previše opuste" i da nemaju "dobru radnu etiku" pošto su svjesni da imaju sedam zagarantovanih mjesta u svakoj ekipi. Nije ništa loše mislio, ali je izazvao veliku pometnju.

Citirajući pomenuti dio intervjua, Asocijacija profesionalnih košarkaša Turske dodala je da je to "razočaravajuće i nedopustivo" za njih. "Košarka je timski sport u kome se domaći i strani košarkaši takmiče zajedno. Svaki akter u sportu dobro zna da se uvijek mogu naći i dobri i loši primjeri, a Alimpijević je tokom rada u našoj zemlji proteklih godina (tri godine radio u Bursasporu, prim. aut.) ostvario ozbiljne uspjehe uz doprinos i domaćih košarkaša", počinje se u saopštenju.

"Pitamo se zašto trener koji je dobio priznanje i javnosti i mnogih sportista rizikuje da izgubi sve simpatije, posebno sa strane košarkaša, tako što je napravio generalizaciju govoreći o radnoj etici u prvoj nedjelji sezone. Očekujemo da svi sportisti, bez obzira da li su stranci ili domaći igrači, budu tretirani na isti način", dodaje se u saopštenju i napominje da očekuju da oni "ne targetiraju" sve trenere zbog netačnih izjava, ali od njih traže takođe da budu posebno oprezni kada su ovakve stvari u pitanju pošto smatraju da su svi zajedno jedna velika košarkaška porodica.

"Naši timovi su nama drugi dom i mislim da ono što se dešava između nas ne treba da se otkriva javnosti. Želimo da riješimo neke stvari između sebe. Želimo da se zahvalimo našim trenerima i agentima koji nas podržavaju bez obzira da li smo domaći ili stranci. Pored ovoga, želimo da se zna da se protivino svakom činu koji targetira našu reputaciju preko medija", zaključuju u saopštenju nezadovoljni košarkaši.

U međuvremenu, Dušan Alimpijević se nije oglašavao u javnosti kako bi pojasnio svoje riječi, ali nema sumnje da će to biti potrebno jer je intervju sigurno privukao negativnu pažnju kakvoj se nije nadao.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC