• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanova izjava razočaraće navijače Partizana! Crno-bijeli uzalud čekaju kapitena Srbije?!

Autor Dragan Šutvić

Kapiten srpske reprezentacije Bogdan Bogdanović otkrio je gdje želi da završi svoju karijeru nakon isteka ugovora u Hoksima.

 bogdan bogdanović se ne vraća u partizan  Izvor: MN PRESS

Bogdan Bogdanović na konferenciji za medije govorio je o predstojećoj NBA sezoni, pa se osvrnuo na to šta ga očekuje sa Atlatna Hoksima. Istakao je srpski reprezentativac da je oduševljen činjenicom da će četvrtu godinu provesti u ekipi iz Džordžije, a tada je izjavom da želi da se penzioniše u trenutnom klubu totalno srušio nade crno-bijelima da će se ponovo obući dres Partizana, iako je jasno da navijači žele da se to dogodi!

"Ovo je prvi tim još od Partizana da sam ostao četiri godine. Jako sam uzbuđen zbog onoga što slijedi, raduje me što sam ovdje. Nisam znao mnogo o Atlanti kada sam dolazio, sada kada odem u Srbiju, počinje da mi nedostaje. Volim da budem ovdje i nadam se da ću ostati u ekipi do kraja karijere", rekao je Bogdanović.

Prekretnicu u karijeri Bogdanović je napravio u septembru 2010. kada je potpisao višegodišnji ugovor sa Partizanom, gdje se sjajnim partijama afirmisao u igrača kakav je danas. Kapiten Srbije je sa crno-bijelima osvojio četiri puta Prvenstvo Srbije (2010/11, 2011/12, 2012/13, 2013/14.), dva puta Jadransku ligu (2010/11, 2012/13), i dva puta Kup Radivoja Koraća (2011, 2012).

Kao igrač Partizana bio je "Zvijezda u usponu" Evrolige, a isto priznanje osvojio je i u dresu Fenerbahčea kada je igrao prvu sezonu u inostranstvu. Sa turskim timom osvojio je i Evroligu 2017. godine, nakon čega se preselio na drugi kraj svijeta. U SAD je tri godine nosio dres Sakramento Kingsa prije nego što je stigao u Atlantu, gdje ima veoma važnu ulogu jer uglavnom igra kao "vođa" druge petorke.

Slično zaduženje, ali sa prvom petorkom, imao je tokom Mundobasketa na Filipinima. Noseći kapitensku traku, Bogdanović je imao veoma zahtjevno ljeto u kojem je predvodio reprezentaciju Srbije do srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Manili, a sada se vratio u Atlantu gdje ga očekuju pripreme pred novu NBA sezonu koja je na programu od 25. oktobra.

"Nisam bio u optimalnom stanju ranijih godina kada je trening kamp u pitanju. Na primjer, da me je neki klinac pozvao na basket, ne bih mogao odmah da izađem na teren. Trebalo bi mi barem pola sata da se istegnem i zagrijem, sada to mogu bez problema. Pomoglo mi je što sam igrao na Svjetskom prvenstvu i uvijek volim da igram za Srbiju", zaključio je Bogdanović.

Srpski košarkaš je prošle sezone u prosjeku imao 14 poena uz 3,1 skokova i 2,8 asistencija po utakmici i procenat šuta za tri poena 40,6 odsto. Atlanta je prošle sezone takmičenje zavšila u četvrtini finala plej-ofa, porazom od Boston Seltiksa. U novu sezonu tim predvode Trej Jang, Dižonte Marej i Bogdanović, a imaju visoke ambicije u borbi za titulu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC