• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NJEMAČKA SPREMILA PIT-BULA ZA BOGDANA! Zavirili smo na trening - vježbao je za Srbiju sa NBA asom! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Probala je Kanada sa Dilonom Bruksom i nije uspjela da zaustavi Bogdana Bogdanovića. Sada će to isto probati Njemačka sa Isakom Bongom! Od izvještača MONDA sa Mundobasketa Nikole Lalovića

 isak bonga čuva bogdana bogdanovića u finalu mundobasketa  Izvor: Kurir/Dado Đilas/Youtube/printscreen/FIBA - The Basketball Channel

Srbija od 14:40 igra finale Svjetskog prvenstva protiv Njemačke, a Nijemci su se za taj meč ozbiljno spremali. Iako je njihov selektor Gordi Herbert prvo pričao da ni ne zna ko je prošao u finale, a onda najavljivao lakše treninge pred meč sa Srbijom njegov tim je na dan meča odradio baš jak trening.

Produžen je deset minuta u odnosu na ono što je planirano, a umjesto najavljenog šuterskog vidjeli smo taktički trening na kome su se vježbale akcije pet na pet i gde je selektor jasno pokazivao igračima šta hoće da vidi na finalu.

Posebno nam je za oko zapalo to što se Isak Bonga nije odvajao od Denisa Šredera! Krilni igrač Bajerna iz Minhena je cijeli trening čuvao kapitena tima. Bio mu je "u dresu" i to bi mogao da bude plan za meč!

BONGA NA BOGDANA, A ŠREDER NA ODMOR?

Pogledajte

00:48
Trening Nemačke 2
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Moguće je da je plan da upravo to vidimo na meču sa "orlovima". Da se ključni igrač Njemačke "odmara" u odbrani i da čuva krila - Vanju Marinkovića i Ognjena Dobrića. Igrače koji čekaju u korneru i ne prevode loptu, kako bi kasnije bio svjež za napad.

Sa druge strane najbolji defanzivac u ovom sastavu Njemačke bi mogao da bude flaster za igrače koji prevode loptu ili možda Bogdana Bogdanovića. Da li će se to desiti i da li će Bonga uspjeti ono što Dilon Bruks nije... Vidjećemo!

KO JE NJEMAČKI SPECIJALAC?

Izvor: Fonet/AP Photo/Michael Conroy

Isak Evolue Etue Bofenda Bonga je rođen 8. novembra 1999. godine u Nojvidu, gradu sjeverno od Koblenca, a južno od Bona. Visok je 203 centimetra, a igra na poziciji krila mada je na početku karijere bio plej!

Počeo je u Frankfurtu, a onda je izabran kao 39. pik na NBA draftu 2018. godine. U Lejkersima se nije naigrao pa je prešao u Vašington gdje je bio solidan u prvoj sezoni, ali je već sljedeće pao u drugi plan. Kada ni u Torontu nije dobio šansu vratio se u Njemačku i 2022. godine zaigrao za Bajern.

Roditelju su mu iz Kinšase i izbjegli su iz DR Kongo devedesetih sa namjerom da idu za Kanadu, ali su na kraju ostali u Nemačkoj. Stariji Bongin brat Tarsis igra fudbal i kao štoper je nastupao za Cvikao, Čemnicer, Bohum, Braunšvajg i sada je član Minhena 1860. Mlađi brat Džošua je košarkaš, ali još nije stigao na najveću scenu. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC