• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEŠIĆ SE OBRATIO POSLJEDNJI PUT PRED FINALE: Nijemci, dao sam vam svoje najbolje godine! A sada... (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Selektor Svetislav Pešić je pred finale Svjetskog prvenstva koje Srbija igra sa Njemačkom pričao o predstojećem meču, ali i o svojoj zahvalnosti njemačkoj košarci. Od izvještača MONDA sa Mundobasketa Nikole Lalovića

 svetislav pešić pred finale svjetskog prvenstva u košarci  Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Srbija igra finale Svjetskog prvenstva u košarci! Od 14:140 će se "orlovi" sastati sa Njemačkom u meču za zlato. Selektor Svetislav Pešić je do oko 6:20 po srpskom, a 12:20 po lokalnom vremenu držao posljednji trening tima na ovom šampionatu.

Nakon toga nije bilo obraćanja medijima i srpski košarkaši su otišli da se odmore i koncentrišu na finale, a selektor se posljednji put obratio sinoć kada je nakon razgovora za srpske medije odvojio nekoliko minuta i za strance.

"Ne samo ja nego svi mi jako poštujemo njemački tim. Reprezentacija Njemačke je tim čiji je najvažniji kvalitet kontinuitet. Igraju zajedno četiri ili pet godina. Ovo je generacija koja igra odlično i ovdje u Manili su opet demonstrirali to. Pobijedili su sve mečeve i to znači da će sutrašnji meč biti jako težak za obje strane", rekao je selektor Pešić.

Pogledajte

02:19
Svetislav Pešić o Nemačkoj
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

On je naglasio da je njegov tim na ovom šampionatu demonstrirao timsku košarku i da je Srbija zaslužila finale u kome se našla. "Mi smo demonstrirali timsku košarku sa dobrom odbranom, sa tranzicionim napadom, sa kontrama i ja mislim ono što sam rekao i ranije. Oba tima, i Njemačka i Srbija, zaslužuju da budu u finalu."

Na kraju je pričao i o posebnim vezama sa njemačkom košarkom. Selektor Srbije je od 1987. do 1993. bio selektor Nemačke, od 1993. do 2000. je vodio Albu, u sezoni 2001/02 je bio na čelu Kelna, a ponovo je na kratko bio selektor Nijemaca 2012. godine nakon čega je proveo četiri goine u Bajernu.

"Finale je uvijek posebno. Moje uspomene vezane za njemačku košarku su uvijek pozitivne i ja dao sam najbolje godine trenerske karijere njemačkoj košarci. Njemačka košarka mi je mnogo pomogla u dobrim i u lošim momentima. Postao sam trener na ovom nivou u Njemačkoj. Svi ljudi u njemačkoj košarci su moji prijatelji, poput bivših igrača koji su u Košarkaškom savezu Njemačke. Znate da sam sa porodicom i dalje u Minhenu i vrlo, vrlo sam blizak sa njemačkom košarkom", završio je Pešić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC