• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA IGRA FINALE SVJETSKOG PRVENSTVA! Gdje je prenos, kad počinje i zašto je Pešiću posebno važno?!

Autor Dragan Šutvić

Košarkaška reprezentacija Srbije boriće se protiv Njemačke za zlato na Svjetskom prvenstvu, a to će pratiti svi!

 srbija finale košarka svjetsko prvenstvo ko prenosi Izvor: Kurir/Dado Đilas

Košarkaška reprezentacija Srbije je u finalu Mundobasketa! Tri pobjede u prvoj grupnoj fazi, bolan poraz od Italije, pa lagano dizanje forme pred najbitnije mečeve i eto Srbije tu... "Imali ste sreće", može da kaže neko jer je Litvanija pobijedila Amerikance. Ništa od toga nije bitno - u krajnjoj liniji pa ni ti Amerikanci nisu stigli do finala!

Sa druge strane, Srbija je najbolje mečeve odigrala kad je postalo stvarno važno. Morali su "orlovi" da pobijede Dominikansku Republiku predvođenu Karl-Entonijem Taunsom i tu nije bilo nikakvih problema. U četvrtfinalu je rival bila Litvanija, a četa Svetislava Pešića odigrala je možda i najbolji meč u dotadašnjem dijelu turnira, računajući sve ekipe koje su učestvovale. Nekoliko dana kasnije, protiv Kanade, Srbija je bila još bolja.

I zbog toga će igrati za titulu - selektor Svetislav Pešić, kapiten Bogdan Bogdanović, njegov zamjenik Stefan Jović, pa istaknute figure poput Nikole Milutinova, Alekse Avramovića, Ognjena Dobrića... imaće priliku da u nedjelju popodne (po srpskom vremenu) donesu nacionalnom timu šestu zlatnu medalju. Svetislav Pešić već ima jednu, iz Indijanapolisa, ali je momcima koje predvodi potrebno da osvoje svoju prvu!

KADA SE IGRA FINALE?

Rekli bismo, u veoma povoljnom terminu za ljubitelje košarke u Srbiji. Računamo da nedjeljom u to vrijeme obično niste na poslu, negdje baš u tim trenucima se ruča, a možda će najveći problem biti kako dočekati da finale počne. Srbija i Njemačka će snage u finalu Mundobasketa odmjeriti od 14:40 po našem vremenu, što nam se čini kao idealan termin!

Za one koji ne mogu da sačekaju, tu je utakmica za treće mjesto. Uvertiru srpskoj reprezentaciji napraviće SAD i Kanada - oni od 10:20 igraju "utješni" meč, iako su obje reprezentacije očekivale da će biti na mjestu koje je zauzela Srbija!

KO PRENOSI FINALE?

Pored termina, postoji još jedna dobra vijest - čitava Srbija će moći da gleda utakmicu! Direktan televizijski prenos obezbijeđen je i na "Sport Klubu" i na "RTS-u", dok ćete tekstualni prenos finalne utakmice moći da pratite i uz MONDO. Čitajte naš sajt kako biste bili u toku sa svim dešavanjima iz Manile, pošto je naš kolega Nikola Lalović na licu mjesta - bez lažne skromnosti, u dosadašnjem dijelu takmičenja odradio je nevjerovatan posao! Sigurni smo da ste uživali!

SVI IMAJU MOTIV, PEŠIĆ NAJVEĆI!

Da li treba tražiti neku dodatnu stimulaciju kada igrate finale Svjetskog prvenstva? Mi ne znamo, ali Svetislav Pešić zna. Prije više od dvije decenije odveo je reprezentaciju SR Jugoslavije do zlatne medalje, a sada ima nevjerovatnu priliku da osvoji trofej i kada je njegov tim otpisan davno prije takmičenja. Bez najvećih zvijezda Srbiji su davane male šanse, a selektor je nailazio na osporavanja sa raznih strana.

Još jedan zanimljiv detalj biće protivnik Srbije, pošto porodica Svetislava Pešića već godinama živi u Njemačkoj. Njegov sin Marko bio je reprezentativac Nejmačke, ćerka Ivana udata je za nekadašnjeg nemačkog košarkaša Jana Jaglu, a Svetislav je Nijemcima donio evropsku titulu 1993. godine! I danas se povremeno može čuti da je on "otac njemačke košarke", pa bi trijumf Srbije bio i njegov veličanstven pozdrav "drugoj domovini".

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:40
Pešić
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC