• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gotovo - Nemanja Bjelica već otišao iz Zvezde! Kraj poslije manje od mjesec dana!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iskusni košarkaš više nije član crveno-bijelih.

 Nemanja Bjelica otišao iz Crvene zvezde Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda Meridianbet

Nemanja Bjelica (35) napustio je Crvenu zvezdu i vraća se u Tursku, objavio je "Sportal". Poznati srpski košarkaš ipak neće ostvariti želju da igra u ekipi sa Milošem Teodosićem, jer je pod vođstvom Duška Ivanovića ovog ljeta odigrao pripremni turnir u Minhenu, ali ne i zvaničan meč. Tako je definitivno njegova druga epizoda na Malom Kalemegdanu, gdje je počeo karijeru, završena praktično i prije nego što je sezona počela. Ivanović je najprije objasnio da je "Beli" povrijeđen, a potom nije htio da govori o nekadašnjem MVP-u Evrolige i NBA šampionu sa Golden Stejt Voriorsima.

S obzirom na to da je Bjelica i dalje ugovorom vezan za Fenerbahče, on će po svemu sudeći otputovati nazad u Istanbul, gdje je uglavnom presjedio prošlu sezonu zbog povrede lista, koja mu je stvarala po svemu sudeći probleme i u Beogradu. On je napustio crveno-bijele poslije manje od mjesec dana, a tokom boravka u Srbiji nije se pojavio ni "Medija deju" Evrolige, niti je bio u sastavu za prve utakmice ekipe u Evroligi protiv Asvela i ABA ligi protiv Cedevita Olimpije u Štark areni.

S obzirom na ovakav epilog, ipak djeluje izvjesno da povreda nije jedini razlog rastanka, već i to da se Bjelica ne uklapa u Ivanovićev koncept, pa će poziciju krilnog centra ove sezone pokrivati drugi igrači. Zvezda se još nije zvanično saopštila po pitanju Bjelice.

Bjelica je za Zvezdu igrao od 2008. do 2010. godine, potom je gradio veliku karijeru u Baskoniji, Fenerbahčeu, Minesoti od 2015. godine, potom u Sakramento Kingsima, Majamiju i Golden Stejtu, odakle se vratio u Evropu u ljeto 2022. i ponovo zadužio opremu Fenerbahčea. U njoj će po svemu sudeći biti i ove sezone. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC