• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin nije dobio novi ugovor u NBA: Ostavili ga da čeka - da li je ovo glavni razlog?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Aleksej Pokuševski nije dobio produžetak ugovora sa Oklahomom.

 Aleksej Pokuševski nije dobio produžetak ugovora sa Oklahomom Izvor: Profimedia

Aleksej Pokuševski (21, 213cm) nije dobio produžetak ugovora sa Oklahomom. U danu kada je bio i "rez" u NBA ligi mlađi igrači, popularni "rukiji" dobili su nove ugovore sa svojim klubovima, ali ne svi. Među onima koji je ostao bez produžetka saradnje je i srpski košarkaš. Naravno, to ne mora ništa da znači za njegovu budućnost.

Naime, njegov ugovor za sezonu 2023/24 iznosi pet miliona dolara, dok za sezonu 2024/25 ima "kvalifikacionu ponudu" od sedam miliona evra, da uprostimo, sa tom ponudom postaje ograničeno slobodan agent i može da pregovara sa drugim timovima. Međutim, njegov klub, u ovom slučaju Oklahoma, može da izjednači tu ponudu i da ga zadrži.

Treba istaći i da Tanderi mogu u toku sezone da mu ponude višegodišnji ugovor i da pregovaraju sa njim, tako da ovo može da bude i sezona za dokazivanje. Prvenstveno zbog činjenice da je Srbin imao dosta povreda od kada je došao u NBA ligu i da je dosta vremena proveo van terena. Trenutno se oporavlja od povrede. Prošle sezone odigrao je 34 meča i prosječno je davao 8,1 poen, uz 4,7 skokova i 1,9 asistencija po meču. U narednoj sezoni imaće srpsko društvo, pošto je došao Vasilije Micić.

Pokuševski nije jedini koji je ostao bez produžetka saradnje iz "draft generacije 2020". Bez ugovora ostali su i drugi pik Džejms Vajzman (Detroit), četvrti pik Patrik Vilijams (Čikago), peti pik Isak Okoro (Klivlend), sedmi pik Kilijan Hejs (Detroit), osmi pik Obi Topin (Indijana)...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC