• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri razloga zbog kojih je Partizan dobio derbi! Obradović je ovim potezom poremetio Zvezdu

Partizan je pobedio Crvenu zvezdu u evroligaškom derbiju, ove tri stvari bile su ključne.

 Zašto je Partizan pobijedio Zvezdu Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Uroš Arsić/Kurir/Nenad Kostić

Partizan je slavio u prvom ovosezonskom vječitom derbiju. U beogradskoj "Areni" savladao je Crvenu zvezdu Meridianbet (88:86). Nekoliko preokreta viđeno je tokom meča, serije jednog, pa drugog tima, smjene u vođstvu, dramatična završnica. Muk u jednom momentu, pa veliko slavlje u narednom.

Svjestan je i Željko Obradović da je njegov tim igrao sa previše oscilacija otkom meča.

"Dominirali smo u prvoj četvrtini, skoro cijelo poluvrijeme i nakon tog smo prestali da igramo pametno, pa su se onda ispoljile stvari koje nam se događaju iz meča u meč. Nisi u bonusu, primiš lake poene, svaki trening, svaki tajm-aut pričam o tome, nismo koristili faulove. Prestali smo da igramo, krenuli da soliramo, prilagodili smo se poslije toga, promijenili odbranu i pobijedili. Odlučila su i slobodna bacanja koja smo pogodili, Zvezda nije. Psihološki je ovo bilo veoma važno za nas", rekao je Obradović.

Čeka i trofejni stručnjak i svi u timu vijesti o povredi Kevina Pantera i njegovom stanju. Vremena nema previše ni za slavlje ni za analize, jer će već u ponedjeljak na istom mjestu ponovo odmjeriti snage (20 časova). Šta je prelomilo prvi derbi? Izdvojili smo tri stvari.

ALEKSA I DOUŽER

Svako ko je gledao meč mogao je da vidi da je Aleksa Avramović bio igrač odluke. Dao je 12 poena u posljednja tri i po minuta meča. Od "-7" (68:75) donio je vratio je tim u život, spustio zaostatak i onda na 76 sekundi prije kraja pogodio ključnu trojku (83:80). Međutim, nije on bio jedini.

Igrač koji je bio iks faktor je Pi Džej Doužer. U prvom poluvremenu proveo je na parketu nešto više od minut. Presjedio je veći dio drugog dijela na klupi, a onda ga je Željko podigao i ubacio na teren na dva minuta prije kraja treće dionice poslije trojke Jaga dos Santosa i dvocifrenog zaostatka crno-bijelih (50:60). Svih devet poena dao je u posljednjem kvartalu, uključujući i trojku za vođstvo (80:79). I ne samo to, defanzivno je radio odličan posao, uhvatio je par važnih skokova, imao i dvije asistencije za Smailagića. Pojavio se kada je bilo najbitnije.

ŽELJKO I TEŠKE ODLUKE

Izvor: M.M./ATAIMAGES

Partizan je savršeno počeo meč (17:2), pa je na oko pet minuta pre kraja imao dvocifren minus (64:75). Kako je preokrenuo? Veliku ulogu u tome imao je Obradović i neke teške odluke koje je donio. Spustio je petorku, Smailagić je igrao centra, Doužer, Avramović, Jaramaz i Naneli bili su na parketu. Nije bilo Kaminskog koji je bio odličan na startu, Ledeja koji je sporiji od Alena, ni Pantera koji bi vjerovatno bio tu da ga nije mučila povreda.

Za razliku od Janisa Sferopulosa koji je ostavljao Miloša Teodosića i Šabaza Nejpira, koje su često crno-bijeli napadali, Željko je žargonski rečeno "klupirao" pojedince. "Kaminski je izvanredno počeo, pa je naišao period gdje u odbrani nije radio kako smo se dogovorili, pa je bila pogrešna komunikacija sa ostalim igračima, Zvezda je dala dosta poena. Doužer je bio loš u prvom poluvremenu, to sam mu i rekao. U drugom dijelu je bio agresivniji, dao sam mu loptu, zvao sam napad za njega, imao je pravi pristup", objasnio je Obradović.

HUK SA TRIBINA

Utakmica je riješena u neizvjesnoj penal završnici. Upravo je tu bitnu ulogu imao i huk sa tribina i navijači koji su "pogurali" crno-bijele. Teodosić je na 67 sekundi prije kraja promašio dva od tri bacanja poslije trojke Avramovića (83:80), a Obradović je uvodio i izvodio Ledeja u posljednjim sekundama baš zbog penala.

Ledej je u posljednjih deset sekundi dao sva četiri slobodna bacanja i stavio je tačku na utakmicu. U tome je definitivno pomogla i publika sa kojom su poslije meča svi slavili, pa i Matijas Lesor koji se uključio putem video poziva. Sljedeći derbi je u ponedjeljak i ponovo će Partizan biti domaćin.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC