• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debakl Igokee u Mursiji – Španci slavili sa 25 RAZLIKE!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Težak poraz Igokee u drugom kolu FIBA Lige šampiona.

 FIBA Liga šampiona Mursija Igokea Izvor: ABA liga

Nakon poraza poslije produžetaka od Tofaša košarkaši Igokee upisali su poraz i u drugom kolu FIBA lige šampiona, i to sa 25 razlike!

Mursija je savladala Igokeu rezultatom 72:47 u meču koji je prelomljen još u drugoj četvrtini, u kojoj je ABA ligaš postigao svega osam poena.

Troj Kupejn i Musa Diane sa po 11 postignutih poena predvodili su skipu Sita Alonsa, a samo dvojica košarkaša koji nisu ni ulazili ostali su bez poenterskog učinka.

Španska ekipa je treba istaći u potpunosti dominirala u skoku, 19 od 45 bili su ofanzivni i to je bio jedan od faktora pobjede nad Igokeom koja je u Mursiju došla oslabljena. 

Nije bilo Marka Jošila i Stefana Mudija, kao nji Džekija Karmajkla koji bi prema nezvaničnim informacijama uskoro mogao i da napusti klu, međutim, nisu se košarkaši Igokee koji su bili na raspolaganju Vladi Jovanoviću baš proslavili.

ABA ligaš je odigrao dobro nekih sedam minuta, a onda dozvolio Mursiji da napravi seriju 8:0 koju je prekinulo tek polaganje Marića za 17:11, da bismo pred odlazak na odmor vidjeli zakucavanje Dianea za 19:11.

Druga četvrtina počela je toliko loše da je Jovanović pozvao tajm-aut poslij tek nešto više od minut i deset sekundi, međutim, nije se mnogo promijenilo i tek nakon tri minute igre Igokea stiže do poena – trojku je pogodio Gordić.

Ipak, to nije razmrdalo Aleksandrovčane, Mursija je povećala prednost na 27:14, a Jovanović rano iskoristio i drugi tajm aut.

Samo osam poena Igokea je dala u drugoj dionici koja je završena rezultatom 35:19, iako je moglo biti i ubjedljivije, da su Španci koji su upisali čak devet ofanzivnih skokova to iskoristili i bili precizniji.

Iako je Mursija dobila treći period sa "samo" 23:19, upravo je tu nagovješten debakl Igokee pošto je nakon treće četvrtine na semaforu bilo čak 20 razlike - 58:38.

Ni tu se nisu zaustavili domaći košarkaši. Nakon dvije minute igre u posljednjoj dionici bez poena pogodio je Hakanson, ubrzo se razigrao i Diane i prednost Mursije je još narasla pa je u finišu utakmice iznosila i 27 razlike.

Rodion Kuruc lijepim alej-upom postigao je posljednje poene za svoj tim, a Nikola Marić uzvratio na drugoj strani za konačnih 72:47 i drugi poraz Igokee u FIBA ligi šampiona.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC