• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u Istočnom Sarajevu: "Sokolovi" slomili Borac u produžetku i upisali prvu pobjedu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši banjalučkog Borca nisu uspjeli da se vrate na pobjednički kolosijek.

 KK Slavija - KK Borac 4. kolo Izvor: Youtube/KSBiH

Poslije prvog poraza u sezoni od ekipe Širokog u prošlom kolu, izabranici Zorana Kašćelana su u nedjelju izgubili i od Slavije u Istočnom Sarajevu i to poslije produžetka meča petog kola prvenstva Bosne i Hercegovine.

SLAVIJA - BORAC 80:77 (17:16, 25:16, 13:19, 15:19, 10:7)

Poslije izjednačene prve četvrtine, koja je za nijansu pripala Slaviji, Banjalučani su dodatno pali u nastavku i do odlaska na odmor, domaćin je stekao osjetniju prednost od "plus 10" (42:32).

Međutim, u trećem periodu gosti iz Banjaluke su uspjeli da smanje zaostatak i da u odlučujućih 10 minuta uđu sa samo četiri razlike minusa.

Početkom četvrtog kvartala, crveno-plavi su napravili seriju od 8:0 i okrenuli rezultat u svoju korist zahvaljujući Džerodu Vestu i Radošu Šešliji, a potom je uslijedila rezultatska "klackalica".

Na 90 sekundi prije kraja rezultat je bio izjednačen 65:65, a potom su domaći stigli do prednosti 2+1 poenima Dijantea Baha, a uzvratio je polaganjem Vest za "minus jedan" (68:67). Potom je David Maran pogodio oba bacanja za Slaviju, a onda je Vest fauliran pri pokušaja da pogodi trojku.

Amerikanac je ubacio sva tri slobodna bacanja za produžetak - 70:70.

U dodatnih pet minuta, više živaca i mirniju ruku imali su domaći košarkaši, a definitivno je prelomljen meč u posljednjem napadu kada se Vest spetljao i izgubio loptu bez pokušaja šuta, pa je Slavija nakon četiri poraza upisala prvu pobjedu. 

Najefikasniji u banjalučkom taboru bili su Vest sa 25 pogodaka, Šešlija je ubacio 16 a dvocifreni učinak imali su Boris Dragojević sa 11 i Amsal Delalić sa 10 koševa. Kod "sokolova" prva imena susreta bili su Henri Tenksli sa 18 i Darko Demjanović sa dva poena manje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC