• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odlična partija Borca protiv Sparsa! Visok trijumf crveno-plavih - plus 20 u "Boriku"!

Autor Dragan Šutvić

Banjalučki tim je trijumfovao nad Sarajlijama u drugom kolu Lige BiH.

 borac spars košarka liga bih  Izvor: Mondo/Slaven Petković

KK Borac Banja Luka upisao je ubjedljiv trijumf nad Sparsom u zaostaloj utakmici drugog kola Lige BiH - razlika u "Boriku" iznosila je 20 poena:

BORAC BANJA LUKA – SPARS 76:56
(27:18, 20:7, 10:19, 19:12)

Ovaj meč trebalo je, prema rasporedu, da bude igran prošlog vikenda, ali je odgođen zbog obaveza kluba iz Banjaluke u ABA 2 ligi, odnosno učešća na prvom turniru drugorazrednog jadranskog takmičenja u novoj sezoni.

Odlično su Banjalučani odigrali prvih 20 minuta duela protiv bivšeg tima svog sadašnjeg trenera. Od prvog minuta su uspostavili potpunu kontrolu nad igrom i rezultatom, te na polovini prve četvrtine dvocifrenu prednost (15:5).

"Zaključali" su domaći igrači svoj koš u prvoj polovini druge dionice. Nije Spars u tom periodu poentirao iz igre, postigavši samo jedan poen sa linije za slobodna bacanja, da bi do kraja tog kvartala postigao još samo skromnih šest poena.

Na drugoj strani, domaćin je djelovao mnogo agilnije i angažovanije u napadačkom smislu, pa na kraju u drugo poluvrijeme ušlo uz prednost od 22 poena (47:25).

Sjajnu seriju je napravio Spars u trećoj četvrtini. U drugoj polovini tog kvartala, bilo je 17:0 za goste, te su pred start odlučujuće dionice prišli na 13 poena minusa (57:44), međutim uspio je banjalučki tim do kraja meča da odbije dalji nalet gostiju i upiše drugi bh. trijumf.

U crveno-plavom taboru prednjačio je Radoš Šešlija sa 19 poena i devet skokova. Četiri poena manje uknjižio je Boris Dragojević, dok su po 11 postigli Srđan Adamović i Džerod Vest.

Kod gostiju, Marki Donte Mur se zaustavio na 20 poena, dok je drugi strijelac ekipe bio Nemanja Knežević sa 12.

BORAC BANJA LUKA: Ateljević 8, Dragojević 15, Adamović 11, Šešlija 19, Vest 11, Protić, Radaković 3, Gavrić, Plezant 2, Bošković 7. Trener: Zoran Kašćelan.

SPARS: Godvin, Simanić 9, Mur 20, Knežević 12, Dejvis 5, Bukva 2, Šorak, Munižaba 3, Novković 2, Smiljanić 3. Trener: Srđan Stanić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC