• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uđem u WC prije meča, a tamo Divac... Bivši saigrač "raskrinkao" Srbina: Samo glava viri, a znate šta je radio?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Majk Bibi prisjetio se sjajne anegdote iz vremena kada je sa Divcem igrao u Kingsima.

 Majk Bibi anegdota Vlade Divac Izvor: Bryan Patrick / Zuma Press / Pro

Legendarni srpski košarkaš Vlade Divac imao je veoma zapaženu igračku karijeru, a bez obzira što je najduže igrao u Lejkersima, nekako ga uvijek svi više povezuju sa Sakramentom. U ovom klubu je od 1999. do 2004. godine igrao i najbolju košarku, dok u Srbiji dobro pamte i da je 2002. godine malo falilo da se plasira u finale NBA lige sa Kingsima.

U tom timu sa njim igru je organizovao američki plejmejker Majk Bibi koji je u jednoj emisiji ispričao anegdotu o Divcu koji je i u igračkim danima bio strastveni pušač. Ipak, takve stvari su se uglavnom krile od javnosti, znali su i navijači da zamjere, a i takve vijesti su generalno sporije stizale do njih. Sada kada su ipak penzioneri, Bibi je otkrio Metu Barnsu i Stivenu Džeksonu kako je izgledala njihova saradnja.

"Njegova glava je virila iznad vrata toaleta. Dolazim i vidim ga da puši. Pitao sam ga iznenađeno: 'Da li ti to pušiš?'. On bi samo brzo završio, bacio cigaretu i otrčao na zagrijavanje", prisjetio se Bibi i nasmijao košarkaše u studiju, a potom je objasnio koliko je zapravo Divac bio značajan za tim.

"Vlade je bio lider u svlačionici, starao se da sve bude mirno. Njegovo ophođenje se nikad nije mijenjalo, bez obzira da li je ubacio dva ili 30 poena. Uvijek je bio isti", zaključio je Amerikanac.

U tom timu Sakramenta, koji nije uspio da stigne do NBA finala i u periodu od 2001. do 2004. godine je bio jako blizu tog uspjeha kod trenera Rika Adelmana, igrali su još i Peđa Stojanović, Kris Veber, Dag Kristi, Skot Polard, Hido Turkoglu, Bobi Džekson, Džerald Volas... 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC