• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA liga na udaru zbog Zadra i Zvezde: Danas nema smisla, više volim našu Srbiju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Delegacija Crvene zvezde napadnuta u dva odvojena incidenta, pred meč protiv Zadra.

 Aleksandar Grujin o sukobima na meču Zadar Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su ekipu Zadra na gostovanju koje je imalo užasnu uvertiru - članovi delegacije beogradskog kluba napadnuti su u Hrvatskoj, a po gradu su mogle da se vide i poruke o "Oluji". Crvena zvezda je tražila da se meč igra bez prisustva publike, ali se to nije dogodilo, pa je Luka Mitrović tokom utakmice imao čarke sa navijačima... O svim nemilim scenama oglasio se Aleksandar Grujin, prvi čovjek KLS, koji je žestoko udario po regionalnom takmičenju.

Zbog napada na Srbe u Zadru prvo je reagovala ABA liga, a zatim se direktor KLS oglasio i objasnio da je neprijatno iznenađen dešavanjima, ali i reakcijom koja je kasnila. Grujin ističe da su već danima postojale naznake da će se dogoditi incidenti, ali da regionalno takmičenje preduzelo ništa da to spriječi.

"Veoma sam neprijatno iznenađen svemu onome što se desilo prethodnih par dana. Od 2009. godine od kako je KK Radnički igrao ABA ligu, pa nakon toga i Vršac ABA 2, često sam boravio kako u Zadru, tako i u Splitu. Nismo imali ni jedan problem. Ako uzmemo u obzir da su Zvezda i Partizan boravili decenijama na tim prostorima i nisu imali nekih većih problema. Iznenađujuće je da se to sad dešava", rekao je Grujin za "Kurir" i nastavio:

"Sigurno je zakasnila reakcija ABA lige. Već smo 8. novembra imali najavu tako nekih događaja. Očekivao sam da će se ABA liga oglasiti istog dana i preduzeti neke korake u cilju da se takve stvari ne dogode. Međutim, ABA liga se oglašava tek nakon incidenta koji se dogodio. Povrede su sanirane i povrijeđeni su dobro. Ali ABA liga je morala da djeluje pravovremeno i da ukaže MUP-u Hrvatske šta se dešava i kako do ovoga ne bi došlo."

Po riječima direktora KLS Aleksandra Grujina postojao je osnov da se meč igra bez publike!

"U dobroj atmosferi je utakmica završena, ali je bilo osnova da se utakmica odigra pred praznim tribinama. Zašto ne? Pa bilo je najava da se neće tolerisati bilo kakav incident. Ali ima tu jedan paradoks. Imate navijače Zadra koji napadaju i ne priznaju ABA ligu, a onda napune punu halu protiv Zvezde. To su po meni neke nejasne stvari", rekao je Grujin.

Prvi čovjek KLS istakao je da Crvenu zvezdu i Partizan treba češće gledati u srpskim gradovima i domaćem prvenstvu nego u regionu, pošto ABA liga više ne pomaže razvoju srpske košarke.

"Ono oko čega treba mi da se usmjerimo je naša domaća liga. ABA liga postoji dugo godina. Na početku je ona imala smisla za razvoj naših klubova i prohodnost. Ona za razvoj naših klubova danas nema smisla. Treba da se okrenemo našoj domaćoj ligi i da vidimo Zvezdu i Partizan malo više u Leskovcu, Užicu, Kraljevu, Subotici i tako dalje. Tako se razvija košarka, a malo manje da ih gledamo u Zagrebu. Nemam ništa protiv ABA lige, ali malo više volim našu domaću ligu i našu Srbiju", zaključio je direktor Košarkaške lige Srbije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC