• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijač Olimpijakosa dobio doživotnu zabranu!

Autor Dragan Šutvić

Navijač koji je na rasnoj osnovi vrijeđao sudiju Žozefa Bisanga doživotno je suspendovan od strane Olimpijakosa.

 navijač olimpijakosa dobio doživotnu zabranu  Izvor: MN PRESS

Skandal u Evroligi, jedan navijač vređao je na rasnoj osnovi sudiju na meču između Olimpijakosa i Valensije. U pitanju je čovjek koji je sjedio tik pored terena i koji je, prema riječima arbitra Žozefa Bisanga, vikao "je*i se crni majmune". U tom momentu nastao je haos i meč je na kratko prekinut.

Sve se dogodilo na 26 sekundi prije kraja meča kada je pitanje pobjednika bilo riješeno i kada je bilo jasno da je Valensija slavila u Atini (63:56). Tada je francuski arbitar zaustavio utakmicu i tražio od zapisničkog stola i delegata da zapišu šta je čuo što je i urađeno. Meč je potom nastavljen i završen.

Hitno se zbog toga oglasio grčki klub. "Osuđujemo bilo kakav vid rasizma. Čovjek koji je to uradio je identifikovan, oduzeta mu je sezonska ulaznica i zauvijek mu je zabranjen ulazak u dvoranu 'Mira i prijateljstva'", navodi se u saopštenju Olimpijakosa koji se nada da će na ovaj način izbjeći dodatne sankcije Evrolige.

Sada u Pireju čekaju reakciju elitnog takmičenja, pošto postoje razne vrste kazni koje mogu da dobiju. Od toga da prođu sa upozorenjem, do raznih finansijskih sankcija, dok je najteža moguća kazna igranje pred praznim tribinama, djelimično ili u potpunosti. Očekuje se i da će odluka biti donesena prije duple evroligaške nedjelje koja slijedi. Doduše, oba meča tim Jorgosa Barcokasa igra na gostovanju, protiv Virtusa u Bolonji i Asvela u Lionu. Posljednji evroligaški meč ove godine igraju u Berlinu protiv Albe, a kod kuće će igrati u prvim danima nove godine protiv Armanija i Monaka.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC