• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi samostalni angažman za Marka Simonovića: Evo gdje će raditi bivši košarkaš Zvezde!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kragujevčani će imati novog trenera u KLS, a to je bivši igrač Zvezde.

 Marko Simonović trener Radničkog iz Kragujevca Izvor: MN PRESS

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde Marko Simonović (37) ima prvi samostalni trenerski angažman! Bivši reprezentativac Srbije preuzeće Radnički iz Kragujevca, čija je klupa ostala upražnjena nakon što je Stevan Mijović preuzeo FMP! U Železniku je nakon niza lošijih rezultata ostavku podnio Nenad Stefanović, a "Panteri" su odmah morali da reaguju i u KLS-u su pronašli rješenje za šefa stručnog štaba.

Ta situacija natjerala je i Kragujevčane da se bace u potragu - rješenje je nekadašnji košarkaš koji je 2022. godine u dresu Crvene zvezde završio karijeru i odmah se priključio stručnom štabu u klubu. Radio je pod komandom Vlade Jovanovića, ali njegov mandat nije potrajao dugo, pa je i Simonović napustio klub već u novembru, nakon samo nekoliko mjeseci rada.

Sada će imati priliku da se na klupi dokazuje kao prvi trener ekipe koja je u KLS trenutno na petoj poziciji. Radnički je furiozno krenuo u novu sezonu, ali trenutno ima katastrofalan niz rezultata i čak pet poraza u nizu. To je dovoljno tek za skor 8-6 nakon 14 mečeva, što je omogućilo najvećim rivalima da se odijlepe na vrhu tabele.

Simonović će imati priliku da trgne ekipu, a presudno bi moglo da bude njegov bogato košarkaško iskustvo. Počeo je da igra za Lavove, zatim Ergonom, Ostende, Hemofarm, Budućnost, Albu, pa Crvenu zvezdu u koju je prvi put stigao 2012. godine. Nakon dvije sezone pojačao je Po Ortez, zatim je još dvije godine igrao u Zvezdi, a uslijedili su Zenit, Cedevita Olimpija i Unikaha, prije nego što se u Zvezdi penzionisao.

Kao reprezentativac Srbije Marko Simonović je osvojio zlatnu i srebrnu medalju na Univerzijadama, a zatim i srebrne medalje na Mundobasketu i Olimpijskim igrama. U Srbiji je osvojio četiri titule i pet Kupova Radivoja Koraća, u Crnoj Gori tri puta bio šampion i osvajač kupa, a sa Zvezdom je četiri puta bio najbolji u ABA ligi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC