• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simonović za MONDO: Petrušev me spremio za Duškove treninge

Marko Simonović je u intervjuu za MONDO pričao o Nikoli Vučeviću, Filipu Petruševu, Crvenoj zvezdi, ambicijama...

 Marko Simonović Mondo intervju Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Marko Simonović (23) biće jedna od uzdanica Crvene zvezde u reketu u predstojećoj sezoni. Doskorašnji igrač Čikaga stigao je na Mali Kalemegdan direktno iz NBA lige. Doduše, imao je i mali zaobilazni put, pošto je prije dolaska u Beograd igrao za reprezentaciju Crne Gore na Mundobasketu.

Sada se pridružio novim saigračima i spreman je za nove izazove u karijeri.

"Djeluje mi sve super, dosta novih lica, znam neke momke iz perioda kad sam igrao u Megi. Srećan sam da imam ovakve saigrače i što mogu da dijelim teren sa njima. Pritisak postoji, ekipa je napravljena za rezultat koji se očekuje. Jedva čekam da krenu mečevi, da igramo u Beogradu i radujem se tome", počeo je Marko razgovor za MONDO.

Bilo je spekulacija da su ga crveno-bijeli zvali i prošle sezone, ali to nije bio slučaj. "Ovo je bio prvi kontakt, prošle godine sam imao važeći ugovor, nije bilo kontakata. Čim sam završio sa Čikagom odlučio sam, došla je ponuda Zvezde i prihvatio sam najbolju moguću opciju."

Do skoro je igrao u Bulsima sa Nikolom Vučevićem koji je poznat kao veliki navijač Zvezde.

"Sve se brzo desilo sa Čikagom i Zvezdom. Čim sam potpisao odmah me zvao, bio je tada u Orlandu. Poslao mi je poruku, napisao mi je da je srećan i da sam otišao u pravi klub i poželio mi sreću. Nikola je vrhunski tip, moj veliki prijatelj, puno sam naučio od njega u Bulsima. Obećao mi je da će dolaziti na mečeve Zvezde čim se završi sezona."

Hoće li možda zaigrati zajedno u Zvezdi?

"Produžio je ugovor sa Čikagom na još tri sezone, to je bolje njega da pitate", nasmijao se Marko.

Jedan igrač posebno ga je oduševio u Zvezdi - Miloš Teodosić.

"Kada sam došao sjedio sam dva mjesta od Tea i nisam mogao da vjerujem da smo u istoj svlačionici. Potpisao je malo prije mene, kada sam vidio da dolazi, bio je to nevjerovatan osjećaj. Igraću sa nekim uz kog sam praktično odrastao, čije mečeve sam pratio i u klubu i u reprezentaciji. Jedva čekam da počnemo da igramo."

Još uvijek se navikava na magična dodavanja srpskog pleja. "Spreman sam. Na treningu se iznenadimo nekim potezima. Navijači će vidjeti pravu magiju."

Prije odlaska u NBA ligu Simonović je u Megi igrao sa Filipom Petruševim koji je prošle godine bio u Zvezdi, a narednu će provesti u Filadelfiji.

"Čuo sam se i vidio sam se sa njim u Manili, na Svjetskom prvenstvu. Pričali smo o tome, pitao sam ga kako mu je bilo, razmijenili smo utiske. Spremio me za Duškove treninge, rekao mi je, znao sam i prije toga oko toga."

Ambicije kluba su velike.

"Mislim da pritisak postoji, ali da je pozitivan. Igrač koji igra pred tim navijačima, koji ima tu podršku, da je to motivacija, da svaki meč bude što bolji i da se pobijedi što je prvi cilj."

Već 26. oktobra na programu je prvi vječiti derbi sa Partizanom.

"Igrao sam u Megi protiv Partizana i Zvezde, ali to je nešto drugo. Ovo je neko rivalstvo koje je drugačije i nadam se da će sve proći kako treba, fer i sportski. Mi smo spremni da damo maksimum."

Pogledajte

05:34
Marko Simonović
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Na kraju je otkrio i šta mu je Duško Ivanović rekao u vezi pozicije i šta ima da kaže navijačima. "Do sad sam igrao na poziciji četvorke. Ima nas dosta visokih, za sad sam krilni centar, vidjećemo. Navijačima poručujem da dođu da nas bodre i da ćemo mi dati maksimum", zaključio je Marko Simonović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC