• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ma, kakva NBA liga? Oni bi gubili i u Evrokupu! Pistonsi se brukaju, dok trener zarađuje bogatstvo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Detroit Pistonsi su vjerovatno najgori tim koji je ikad igrao NBA ligu.

 Ma, kakva NBA liga? Oni bi gubili i u Evrokupu! Pistonsi se brukaju, dok trener zarađuje bogatstvo! Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA liga ne pamti tako loš tim kao što su Detroit Pistonsi ove sezone. Ekipa koju s klupe vodi Monti Vilijams (52) najbolji trener lige za 2022. godinu, trenutno je u istorijskom nizu od čak 27 uzastopnih utakmica bez ostvarene pobjede.

Franšiza koja je čak pet puta bila šampion i u NBA eri osvajala titule u vrijeme "Bed bojsa" Ajzeje Tomasa 1989. i 1990, kao i 2004, pod vođstvom Lerija Brauna, ne pamti ovako teške dane. A osnovana je davne 1937. godine.

Porazom od Bruklin Netsa 112:118 u noći između utorka i srijede, Pistonsi su nastavili tragičan niz, kojim prema trenutnim prognozama idu ka skoru 5-77! U ovom trenutku, oni su 28. na tabeli najboljih napada (od ukupno 30 timova), sa 107,8 poena na 100 posjeda, dok su u odbrani 26, jer dozvoljavaju 119 poena na 100 posjeda protivnika. U obje kategorije postoje lošiji, poput San Antonija koji gube i gube dok razigravaju Viktora Vembanjamu, ali su Spursi dobili četiri utakmice, takođe tragični Šarlot Hornetsi sabrali su nekako sedam pobjeda, a Detroit je na katastrofalne dvije pobjede.

Statističari su izračunali da su Pistonsi izgubili 12 od 13 utakmica u kojima je u posljednjih pet minuta razlika bila pet poena ili manja od toga. Sa plejmejkerom Kejdom Kaningemom (22) u timu, prvim "pikom" sa NBA drafta 2021. godine, sa perspektivnim centrom Džejlenom Durenom, sa hrvatskim šuterom Bojanom Bogdanovićem, sa šuterima Džoom Herisom i Alekom Burksom, očekivalo se više od tima iz "Motor sitija".

I bez obzira na izrazitu mladost Vilijamsove ekipe (23,4 godine) i uz veliki broj povreda i očigledno neiskustvo u najjačoj ligi, ipak je nedopustivo to što je slavna franšiza sebi dozvolila. A pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da je Monti Vilijams potpisao rekordni, šestogodišnji ugovor od 78,5 miliona dolara prošlog ljeta, nakon što je dobio otkaz u Finiks Sansima poslije poraza od Denvera u plej-of seriji. Povrh toga, mediji pišu o njegovom lošem odnosu sa Džejdenom Ajvijem (21 godina), kombo-bekom koji je odabran prošle godine kao visoki peti "pik" na NBA draftu i doveden sa prestižnog koledža Perdju.

I oni koji ne pamte košarku u 20. vijeku i slavne devedesete sigurno se sjećaju čvrstih i uspješnih Detroit Pistonsa, koji su bili prepoznati po jakoj odbrani, po čuvenom defanzivcu Benu Valasu, po čak šest uzastopnih nastupa u finalu Istočne konferencije početkom dvehiljaditih...

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:01:32
Šesta Lična – S5N25
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC