• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bili šampioni NBA 2019, sad više nikog nema: Srbin u Torontu dobija skroz novi tim, svi su otišli

Darko Rajaković će imati vrlo mlad tim sljedeće sezone u Torontu.

 Paskal Siakama napustio Toronto Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srpski trener Darko Rajaković stigao je prošlog ljeta u Toronto kako bi u ovom klubu pritisnuo dugme "reset", pa je tako sada iz kluba otišao i posljednji važan dio šampionske generacije iz 2019. godine. Uoči meča Toronta sa Majamijem, Rajaković je ostao bez Paskala Siakama (29, 203 cm) koji je trejdovan u Indijanu, a za uzvrat u Kanadu su otišli Brus Braun, Džordan Envora, Kira Luis i tri pika prve runde.

Upravo su ti pikovi najveća dobit za Reptorse, koji se nadaju sklapanju novog moćnog tima, pa su zato željeli da se oslobode Siakama koji iako je njihov najbolji igrač, nije bio pretjerano zadovoljan u Reptorsima, dok zarađuje i 38 miliona dolara godišnje i ugovor mu ističe na kraju sezone.

Prethodno je Toronto trejdovao i Anuobija u Njujrok u razmjeni za Er Džej Bereta i Imanuela Kviklija, očekuje se dolazak još nekih novih igrača do kraja prelaznog roka i posebno na ljeto kada i veće zvijezde budu na tržištu, tako da nas čeka potpuno novi Toronto. Zbog toga, potrebno je i strpljenje za Rajakovića koji sada ima vrlo mladu ekipu koja je "ispod crte" za plej-in na Istoku sa skorom od 16 pobjeda i 25 poraza.

Posebno velika očekivanja su od Er Džej Bereta, ali i mladog Skotija Barnsa za koga je Rajaković prognozirao da će biti "buduća zvijezda lige", a nadaju se i da bi na NBA draftu mogli da dođu do kvalitetnih igrača koji će Toronto opet dovesti u priliku da se bori za šampionski prsten kao 2019.

Podsjetimo, Rajaković je i bez Siakama ostvario više nego ubjedljivu pobjedu nad Majamijem, dok je poslije utakmice na konferenciji za medije emotivno govorio o svom pokojnom prijatelju Dejanu Milojeviću.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC