• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je srpski Barkli? Zbog 160 kilograma iz benča! Jedan igrač pao Miloju preko noge... Tražio samo tegove i klupu!

Autor Dragan Šutvić

Priču o Dejanu Milojeviću ispričao je i čuveni kondicioni trener Novica Pantelić.

 Novica Pantelić o Dejanu Milojeviću Izvor: MN Press

Iznenadna smrt Dejana Milojevića potresla je cijeli košarkaški svijet. Od NBA lige, do Evrope, posebno Srbije. Sve što se dogodilo u prethodnih nekoliko dana šokiralo je sve, bivši srpski košarkaš, trener i asistent u timu Golden Stejta doživio je srčani udar i preminuo. Kakav je bio, šta je sve radio kroz život i karijeru govore i riječi onih sa kojima je radio, jedan od njih je Novica Pantelić.

Poznati atletski trener radio je kondicionu pripremu sa mnogima. U Beovuku je upoznao Dejana i radio je sa njim na prelasku iz juniora u seniore. Ugledao se na sportiste sa jakim radnim navikama, poput Dražena Petrovića. "Nije propustio nijedan trening kod mene. Jednom prilikom je napadao toliko dubok snijeg, gradski prevoz nije radio. Živio je u Padinskoj Skeli i pješke je po tom vremenu došao do škole 'Vuk Karadžić' kod Botaničke bašte gdje smo trenirali. Ima sigurno blizu 15 kilometara", rekao je Novica u intervjuu za "Sportski žurnal".

Nije bio dobar samo na parketu, bio je odličan đak i u elektrotehničkoj školi "Rade Končar". "Da se nije posvetio košarci, bio bi među najboljima na fakultetu sigurno, imao je takav mentalitet."

Kao junior igrao je na poziciji krila, pa je tako na meču protiv OKK Beograda postigao čak 130 poena. "Vjerovatno je to rekord i danas. Grci su čuli za to, nudili su mu 500.000 maraka, nije otišao. Na turniru u Americi protiv koledža jedan trener mu je nudio da ostane i da kaže svoje uslove, da će sve da ispuni. Nije htio."

Onda se dogodio jedan peh... "Igrali smo protiv Hemofarma na turniru, skakao je kao nikada, zakucavao i onda mu je pred kraj meča jedan igrač pao preko ispružene noge, koljeno mu je iskočilo. Nije mogao da trenira nekoliko mjeseci. Sa dva metra visine i 115 kilograma počeo je da igra centra i nije se žalio. Prilagodio se, znao je da mora da ojača. Tražio je da pozajmi tegove i klupu, stavio ih je pored kreveta i svakodnevno je vježbao. Došao je do toga da u benču diže 160 kilograma. Srpski Barkli mu je zbog toga bio nadimak."

Novica i Dejan bili su baš bliski. "Volio je sport, kada god je bio na odmoru dolazio je na stadion na Karaburmi gdje radim kao trener. Volio je da vježba, doživljavao me je kao oca, nudio se da pomogne u bilo kom pogledu. Tako smo ljetos popravljali vrata na svlačionici", zaključio je Pantelić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC