• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznato kada će biti sahranjen Dejan Milojević

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Definitivno je i kada kovčeg stići u Srbiju iz Amerike.

 Poznato kada će biti sahranjen Dejan Milojević Izvor: MN PRESS

Srpski košarkaški trener Dejan Milojević biće sahranjen u ponedjeljak, 12. februara. Legenda srpske i evropske košarke počivaće najvjerovatnije na Bežanijskom groblju.

Kovčeg sa telom Milojevića biće dopremljen u Srbiju u utorak iz Amerike, gdje je živio od 2021. godine i gdje je preminuo 17. januara u Solt Lejk Sitiju, na gostovanju svog tima Golden Stejt Voriorsa Juti Džez.

Milojević je rođen u Beogradu, gdje je i odrastao u Padinskoj Skeli i započeo veliku karijeru, učeći košarku u Tašmajdanu, Beovuku... Na najvišu seniorsku scenu stupio je 1998. godine u dresu FMP Železnika, u Budućnosti je ostavio dubok trag od 2000. do 2004. godine, a potom je ostvario dječačku želju da zaigra za Partizan. Nosio je crno-bijeli dres do 2006. godine, poslije epizoda u Valensiji i Galatasaraju pokušao je da 2009. u Partizanu i završio karijeru, ali zbog povreda to nije uspio. Potom se preusmjerio na trenersku karijeru i radeći taj posao ostavio je najdublji trag u Megi, koju je vodio čak osam godina, od 2012. do 2020. Potom je kratko sjedo na klupi Budućnosti, a 2021. postao je član stručnog štaba Golden Stejt Voriorsa, sa kojima je postao NBA šampion u timu Stiva Kera.

Amerikanci su se u suzama oprostili od velikog Miloja, a potresla ih je scena sa utakmice KK Partizan - Mega, na kojoj je više od 23.000 navijača Partizana u Štark areni poslalo posljednji pozdrav Miloju. Pogledajte kako je izgledala ta utakmica:


Stručni štab je u Milojevu čast popio rakiju prije utakmice nakon njegove smrti, a košarkaši Voriorsa su plakali zbog smrti svog prijatelja, saradnika, trenera koji im je pružao samo podršku... Drejmond Grin, Klej Tompson nisu krili suze, Stef Kari je nosio majicu "brate" i posvetio je Milojeviću. Voriorsi su takođe dostojno ispratili našeg Dejana, pogledajte kako:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC