• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Važna pobjeda Borca u borbi za plej-of: Crveno-plavi slavili protiv Cedevite junior

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Peta pobjeda Banjalučana u Drugoj ABA ligi ove sezone.

 Borac - Cedevita junior Izvor: ABA liga j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca zabilježili su veoma bitan trijumf u Novom Sadu, gdje su slavili protiv Cedevite junior 81:71, te se tako petom ovosezonskom pobjedom približili plasmanu u plej-of.

BORAC - CEDEVITA JUNIOR 81:71 (26:18, 21:21, 22:11, 12:21)

U 10. kolu ABA 2 lige, ekipa iz Banjaluke slavila je protiv direktnog konkurenta za ulazak među Top 8. Borac sada ima ukupan skor od 5-5, dok je Cedevita Junior na 4-6, sa još tri kola preostala su u redovnom dijelu sezone.

Što se tiče današnje utakmice, Borac je bio mnogo bolji tim. Ekipa koju vodi Zoran Kaščelan stekla je osam poena prednosti u prvom kvartalu - 26:18, koji su održali do poluvremena - 47:39. A onda je došla treća četvrtina u kojoj je Borac definitivno ovjerio pobjedu. Ovaj period igre završen je rezultatom 22:11, za 19 poena prednosti Banjalučana uoči odlučujućih deset minuta. Tamo su košarkaši Cedevite uspjeli da smanje zaostatak, ali ne i ugroze trijumf "crveno-plavih".

Borac je imao petoricu raspoloženih igrača, koji su meče okončali sa dvocifrenim brojem poena pored svog imena. Najefikasniji sa 17 poena bio je Radoš Šešlija, a još u se istakli Amsal Delalić sa 14 poena, 13 je dodao Džerod Vest, 11 Sandi Grubelić, a 10 Vuk Bošković. U poraženom timu po 16 poena postigli su Renato Serdarušić i Kevon Alen, dok se Ivan Karačić zaustavio na 11. poena.

"Relativno sigurna utakmica. Kontrolisali smo sve većim dijelom meča i zadovoljni smo. Iza nas je sjajan 'balon', ne rezultatski perfektan, ali poraz u prvoj utakmici od Zlatibora ne kvari puno utisak kad se pogleda tabela. Raduje me kako se razvijamo kao ekipa, kako rastemo iz mjeseca u mjesec. Naravno da je specifično igrati u 'balonu'. Rekao bih da smo imali veću svježinu od Cedevite, koja je sjajna ekipa. Čestitam mojim momcima, izuzetno je naporna sezona. Čeka nas dan odmora, a onda se spremamo za prvenstvo i kup", poručio je trener Borca Zoran Kašćelan.

Banjalučkom timu ovo je bio drugi trijumf tokom drugog "balona" u Novom Sadu (u četvrtak savladan Široki 74:68), a jedini poraz, i to minimalan, zabilježen je protiv Zlatibora (79:81).

Posljednji balon na programu je u drugoj polovini marta, kada će Borac igrati protiv Pelistera, Heliosa i Sutjeske.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC