• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac s kamatom naplatio dug "fenjerašu" iz Posušja!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Borca zabilježili su desetu, jubilarnu pobjedu u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

 KK Posušje KK Borac 17. kolo prvenstvo BiH Izvor: ABA liga j.t.d/Dragana Stjepanović

Zbog obaveza u pretposljednjem "balonu" Druge ABA lige u Novom Sadu, na kojem su uknjižili dvije vrijedne pobjede nad Širokim i Cedevitom junior, kojima su trasirali put ka plej-ofu u regionalnom takmičenju, crveno-plavi su gostovali u Posušju u okviru 17. kola prvenstva Bosne i Hercegovine.

I zabilježili novi, ubjedljiv trijumf, deseti u bh. šampionatu!

POSUŠJE - BORAC 68:91 (24:22, 9:15, 21:33, 14:21)

Izabranici Zorana Kašćelana su se time dodatno učvrstili na četvrtoj poziciji sa omjerom od 10 pobjeda i sedam poraza, koliko ima i tuzlanska Sloboda na trećem mjestu, pa im je pet kola prije kraja veoma izvjestan i plasman u Ligu 6. Osim toga, s kamatom su naplatili poraz od Posušja u banjalučkoj dvorani "Borik" iz novembra prošle godine.

Hercegovački tim, koji je "fenjeraš" prvenstva, u utorak uveče bolje je ušao u utakmicu i prvi period riješio sa prednošću od dva poena (24:22), iako je u nekoliko navrata imao i "plus pet".

Međutim, serijom 8:2 početkom druge dionice, Banjalučani su preuzeli vođstvo i ponajviše zahvaljujući Radošu Šešliji i Teodoru Simiću održavali prednost do odlaska na odmor u poluvremenu (33:37).

Vodila se izjednačena borba na početku drugog dijela utakmice u Posušje, da bi u finišu treće četvrtine, Borac napravio novu odličnu seriju od 15:0, uz tri trojke Amsala Delalića, čime je praktično i riješeno pitanje pobjednika s obzirom da se u posljednji kvartal ušlo sa vođstvom gostiju iz Banjaluke od "plus 16" (54:70).

Izvor: ABA liga j.t.d/Dragana Stjepanović

Do kraja su crveno-plavi bez većih problema sačuvali prednost i stigli do važnih bodova. Istovremeno, nanijeli su "fenjerašu" 13. poraz u sezoni.

Najefikasniji u banjalučkoj ekipi bili su već pomenuti Delalić i Šešlija sa po 16 koševa, a dvocifreni učinak zabilježio je još i Džerod Vest (13). S druge strane, prva imena hercegovačkog tima bili su Rejšon Mart sa 16, Ivan Miličević je ubacio dva manje, dok je Kameron Batler uknjižio 11 pogodaka.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC