• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne komentarišem sudije, ali ako 20.000 ljudi vidi grešku": Sferopulos otkrio novi problem za Zvezdu

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Janis Sferopulos odgovarao je na pitanja novinara poslije poraza od Žalgirisa.

 Janis Sferopulos poslije meča Zvezda - Žalgiris Izvor: YouTube/ KK Crvena zvezda Meridianbet

Crvena zvezda nije uspjela da odbrani domaći teren, izgubila je od Žalgirisa u Areni (93:91). Jedan od momenata koji je odlučio meč dogodio se u samoj završnici, na 20 sekundi prije kraja meča. Tada je Kinan Evans nagazio liniju na polovini terena, sudije se nisu oglasile.

O tome nije želio da priča Janis Sferopulos. "Znate, nikada ne komentarišem sudije i njihove odluke. Zato što ću dobiti kaznu za to. Sa druge strane, svi u Areni vidjeli su nešto, nemoguće da je to greška 20.000 navijača", rekao je Sferopulos.

Neki detalji su prelomili. "Mali detalji odlučili su utakmicu, to se dogodilo. Smatram da su moji igrači uradili sve što su mogli, borili su se. Izgubili smo zbog malih detalja, na kraju jedna bolja odbrana, slobodna bacanja. Neke loše odluke u napadu, loša komunikacija u odbrani u posljednjih nekoliko minuta i to je uticalo na ishod. Problem je što smo igrali bez dvojice plejeva i bilo je teško kontrolisati igru. Jago je bio odličan, ali su nam falili Teodosić i Topić."

Nije se složio sa tim da je dosta šuteva za tri gostiju bilo otvoreno (13/30 za tri). "Otvoreni šutevi? Nisu bili otvoreni, pokušali smo da branimo. Odbrana nije bila dobra. Probali smo da mijenjamo odbranu, da menjamo sisteme. Većina tih šuteva bila je teška Oni su u dobrom ritmu, probali smo da radimo neke stvari, da ne dozvolimo nekome da poentira, pa je neko drugi davao poene. Šta god smo pokušali, oni su našli način da poentiraju. Pokušavamo da unapredimo odbranu. Ponekad je dobra, ponekad nije dovoljna. Kada primite 93 poena kod kuće, teško je pobijediti."

Upitan je i šta bi promijenio da može. "To što bih ja odlučio ostaje na meni i neću da dijelim sa novinarima"

Otkrio je i da je Branko Lazić povrijeđen i da ne zna stepen povrede. "Ima problem sa mišićem i nije trenirao. Ne znam za Kup, neće igrati protiv Zadra sigurno. Trenutno je u procesu oporavka."

I pored poraza ima nekih pozitivnih stvari poput partija Jaga (21, 14 asistencija) i Gilespija koji je dao doprinos (8, 5sk). "Neki od igrača su iskočili, poput Gilespija koji je odradio dobar posao. Svi moraju da budu spremni koliko god da su igrali ili nisu u meču prije toga. Sa takvim mentalitetom želim da igraju svi. Sezona je duga, borimo se za svoje ciljeve i svi moraju da budu spremni i da daju maksimum. Od svih očekujem takav način razmišljanja, kao što je Fredi. Ne volim da pričam o pojedincima, ali je Jago imao možda i najbolju utakmicu u Zvezdi. Imao je 14 asistencija i nijednu izgubljenu loptu", zaključio je Sferopulos.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC