• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i Partizan paze da ne zgaze na mine iz KLS-a: Svi čekaju derbi u kupu, ali favoriti su se već opekli u Nišu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda brani trofej, a Partizan ga juri. Oba tima moraju dobro da se paze, da ne prođu kao Borac i Mega!

 Crvena zvezda i Partizan u Kupu Radivoja Koraća protiv ekipa iz KLS-a Izvor: MONDO/Uroš Arsić/MN Press

Nastavlja se Kup Radivoja Koraća, nakon velikih iznenađenja na startu takmičenja. Poslije samo dvije pobjede timova iz Košarkaške lige Srbije protiv ekipa iz ABA lige u prethodnoj deceniji, sada smo vidjeli još dva trijumfa koja su sve iznenadila. U čačanskom derbiju Čačak 94 je savladao Borac, a Vojvodina je dan kasnije pobijedila Megu!

Sa druge strane vječiti rivali su prošli dalje. Prvo je Crvena zvezda uz mnogo više truda i muke nego što se očekivalo savladala FMP, a zatim je Partizan koji je na startu imao malo problema ipak rutinski završio posao protiv sastava Hercegovca iz Gajdobre. Sada će se za "vječiti derbi" u finalu oba tima boriti protiv timova iz KLS-a. 

Prvi na redu je meč Crvene zvezde i Čačka 94 od 17.30 časova, a zatim ćemo gledati duel Partizana i Vojvodine od 21 čas. Gdje gledati prenose i šta nas očekuje?

Prenose realizuje Arena sport, a oba meča će biti prenošena na Arena sport premium 1. Naravno moći ćete utakmice da pratite uživo i uz MONDO tekstualni prenos. 

NA KOGA IDU VJEČITI?

Izvor: Josep LAGO / AFP / Profimedia

Crvena zvezda će se sastati sa ekipom Čačka koja je trenutno na sedmom mjestu u KLS-u sa 11 pobjeda i 10 poraza. Lider tima je Amerikanac Trej Puliam koji je umio u KLS-u da zatrpa koš rivala. Ove sezone se istakao i Stefan Lakić, iskusni krilni igrač koga pamtimo iz FMP-a i Borca iz Čačka kao i iz dresa Slobode iz Užica. Od poznatih imena tu su nekadašnji centar Partizana Đorđe Majstorović, bek Mladen Pantić kao i doskorašnja mlada nada FMP-a Milutin Vujičić.

Što se Partizana tiče, oni će morati na Vojvodinu koju vodi mladi stručnjak Miloš Isakov Kovačević. Vidjeli smo da su Megi ubacili 100 poena i ovaj tim je pun napadačkog potencijala. Svakako je najpoznatije ime nekadašnji NBA as Džared Kaningem, ali u duelu sa Megom 22 poena postigao je Luka Ašćerić. Tu je i igrač za koga su nekada "ratovali" Zvezda i Partizan Petar Rakićević, kao i iskusni Zoran Nikolić na poziciji centra, te Vasilije Vučetić koga pamtimo iz Cedevite, Krke, Bilbaa...

A ŠTA JE SA ZVEZDOM I PARTIZANOM? 

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Crvena zvezda je na ovom kupu bez Majka Tobija, Fredija Gilespija i Džavontea Smarta koji su ostali prekobrojni zbog prevelikog broja stranaca, a u ekipi za sada nije bilo Branka Lazića i Miloša Teodosića. Vjerovatno oni neće biti izlagani naporima ni na meču sa Čačanima, ako ne bude potrebe i ako Čačak ponovo ne dođe nadomak senzacije. 

Što se tiče Partizana, crno-bijeli su imali najlakši posao na startu kupa, a neki mlađi igrači sa manjom minutažom poput Tristana Vukčevića i Balše Koprivice su se istakli. Sada tim Željka Obradovića protiv Vojvodine čeka teži posao sasvim sigurno, a vidjećemo da li će crveno-bijeli iz Novog Sada uspjeti da namuče evroligaša. 

(MONDO, N.L.) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC