• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov Amerikanac ponovo u Srbiji! Željko ga precrtao, sad stigao u KLS

Nekadašnji ljubimac navijača Vil Mozli novi je igrač Spartaka iz Subotice.

 Vil Mozli potpisao za Spartak iz Subotice Izvor: MN PRESS

Ređaju se košarkaške bombe u Subotici - Spartak je angažovao još jedno zvučno ime regionalne košarke, pošto na sjever Srbije, barem do kraja tekuće sezone, stiže bivši igrač Partizana Vil Mozli. Iskusni centar (34) trebalo bi da bude jedan od najbitnijih igrača subotičkog tima na putu ka plasmanu u ABA ligu, ali i u borbi za ostvarivanje velikih ciljeva koje je klub postavio u Košarkaškoj ligi Srbije. 

Mozli je svojevremeno pohađao Nortveestern Stejt univerzitet, a nakon što 2012. godine nije prošao na NBA draftu okrenuo se karijeri u evropskoj košarci. Nastupao je za Fortitudo u Bolonji, zatim još četiri italijanska tima i na kraju Trst, u čijem dresu je skrenuo pažnju na sebe. Primijetio ga je Partizan, sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor, ali je rastanak došao nakon nešto više od dvije sezone, kada je Željko Obradović procijenio da Amerikanac nije potreban timu.

U crno-bijelom dresu Vil Mozli osvojio je Superkup ABA lige i Kup Radivoja Koraća, što su mu jedini trofeji u profesionalnoj karijeri. Period u Srbiji najbolji mu je na poslovnom planu, jer su ga navijači Partizana obožavali - na teren je donosio mnogo energije, osjećao je težinu crno-bijelog dresa i uvijek je davao svoj maksimum, što se posebno cijeni među "Grobarima". Takođe, pamte se i njegova atraktivna zakucavanja kojima je navijače u hali dizao na noge. 

Mozli je nakon Partizana igrao za Mornar u Baru, zatim za Uhniks i za japanski Šinšu. Spartak ga je angažovao do kraja tekuće sezone, a najveći problem u pregovroima bilo je zdravstveno stanje košarkaša. O tome je bilo riječi i kada je napuštao Partizan, ali sada nije bilo problema. Snažni centar prošao je sve lekarske preglede i dobio priliku da potpiše ugovor zbog kojeg se vraća u srpsku košarku.

Sada se već može reći da je u Subotici okupljen drim-tim Košarkaške lige Srbije, pošto dres Spartaka nose neka veoma poznata imena regionalne košarke. U timu koji sa klupe predvodi bivši trener Partizana Vlade Jovanović nastupaju Nemanja Gordić koji je tokom sezone stigao iz Igokee, Aleksandar Cvetković, Luka Cerovina, Dušan Kutlešić, Marko Tejić...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC