• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Snažan otpor Republike Srpske, ali ekipa KLS-a stigla do trijumfa na kraju 25. Košarkaškog sabora!

Autor Dragan Šutvić

Igrači koji nastupaju u Košarkaškoj ligi Srbije savladali su Republiku Srpsku u posljednjoj utakmici na Košarkaškom saboru u Zvorniku.

 košarkaški sabor 2023 srbija pobijedila republiku srpsku Izvor: Košarka 24

Igrači koji nastupaju u Košarkaškoj ligi Srbiji savladali su večeras reprezentaciju Republike Srpske, na zatvaranju 25. Košarkaškog sabora, koji se u utorak i srijedu održavao u Zvorniku:

REPUBLIKA SRPSKA – KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE 83:96
(23:28, 20:23, 18:18, 22:27)

Ekipa selektora Danila Palalića pružila je dobar otpor rivalu, ali na parketu zvorničke dvorane nije mogla do pobjede.

Nakon prve dvije četvrtine, prednost reprezentacije KLS-a iznosila je osam poena (43:51), da bi u trećoj dionici, kada je dobre minute u igri uknjižio Đorđe Curović, selekcija Republike Srpske došla do plusa od jednog poena (61:60).

Bilo je to na tri i po minuta do kraja tog dijela, da bi potom uslijedio mali pad u igri, s obzirom da do kraja četvrtine Republika Srpska nije uspjela da poentira. Istovremeno, reprezentacija KLS-a je napravila seriju 9:0 za novih plus osam (61:69), ali to nije obeshrabrilo ekipu RS, koja je na pet minuta do kraja meča kasnila samo dva poena za rivalom (76:78).

SVI REZULTATI NA 25. KOŠARKAŠKOM SABORU

Utorak (26.12.2023.):

Republika Srpska U-15 - Srbija U-15 73:78

Republika Srpska U-16 - Srbija U-16 68:86

Srijeda (27.12.2023.)

Republika Srpska - ŽKLS 68:73

Republika Srpska - KLS 83:96

Ekipa KLS-a se, međutim, u posljednjim minutima pitala na terenu. Palalićevim igračima ponestalo je snage u posljednjih pet minuta, što je na kraju rezultiralo novom serijom poena gostiju, do konačne prednosti od 13 poena.

Najbolji poenterski učinak u reprezentaciji KLS-a imao je Vuk Borovčanin (18), Srđan Krsmanović je postigao 14, dok se Uroš Bunjac zaustavio na 13. U ekipi Republike Srpske, po 14 poena su postigli Dejan Kokoruš i Velibor Milovanović, dok se Đorđe Curović zaustavio na 11.

Inače, pred početak utakmice, za najboljeg košarkaša Republike Srpske u2023. godini proglašen je prvotimac Igokee m:tel Kosta Kondić.

Takođe, u pauzi između dva poluvremena, organizovano je takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanjima, a trijumfovali su prvotimci Tamiša i Vršca Marko Krstić i Stefan Simić.

REPUBLIKA SRPSKA: Filip Cvjetinović 8, Dejan Kokoruš 14, Lazar Dražić 2, Siniša Šorak 4, Jovica Kecman 4, Aleksandar Pirgić 6, Bojan Vidović 4, Bojan Matić 7, Đorđe Curović 11, Velibor Milovanović 14, Saša Lazić, Rajko Gutalj 9. Selektor: Danilo Palalić.

KLS: Stefan Simić 8, Vuk Borovčanin 18, Srđan Krsmanović 14, Čedomir Matić 10, Uroš Bunjac 13, Đuro Dautović 8, Srđan Tešić, Petar Bogićević 3, Đorđe Božić 5, Marko Krstić, Boško Bumbić 6, Andrija Vuković 11. Selektor: Vladimir Lučić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Čuj, ponestalo snage Palalićevim igračima u zadnjih pet minuta utakmice. Pa što ne treniraju. A da. Nema njima ko da pokaže niti da ih nauči. Sve priučeni treneri. Od mlađih kategorija pa do seniora. Bitno je samo uzeti članarinu i da se plati sudijama i delegatima njihov. A da neko napravi košarkaša, e to je sad već..........

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC