• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić pregazio Lebrona pred Novakom i Divcem! Džejms išao do rekorda, ali Nikoli nije mogao ništa!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pobjedu Denvera nad Lejkersima obilježili maestralni Nikola Jokić, rekord Lebrona Džejmsa i posjeta Novaka Đokovića i Vlade Divca.

 Nikola Jokic bolji od Lebrona Dzejmsa  Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić još jednom je pokazao zašto je najbolji na svijetu - u pobjedi Denver Nagetsa nad Los Anđeles Lejkersima (124:114) koju su gledali Novak Đoković i Vlade Divac, glavni kandidat za novo MVP priznanje u NBA ligi pokvario je slavlje Lebrona Džejmsa! dok je slavni Amerikanac postajao prvi igrač sa preko 40.000 poena u istoriji lige, Jokić se pitao ko će pobijediti na ovom meču!

Nikola je susret u Kaliforniji završio sa 35 poena, 10 skokova i sedam asistencija, što su brojke na kakve je košarkaški svijet već navikao prethodnih sezona. Nažalost, Jokiću su falile tri asistencije da nastavi impresivan niz od četiri uzastopna tripl-dabl učinka, ali i ovako njegove brojke djeluju monstruozno - dovoljno da ubjedljivo vodi u trci za MVP priznanje na kraju ligaškog dijela sezone.

Nikola Jokić bolji od Lebrona Džejmsa
Izvor: YouTube/FreeDawkins

Prethodne sezone Jokić nije bio MVP, kontroverzna odluka da Džoel Embid dobije nagradu prekinula je njegovu dvogodišnju dominaciju, ali je Nikola klasu potvrdio kada je počeo plej-of. Bio je ubjedljivo najkorisniji igrač svog tima i prvu NBA titulu odnio u Denver, za šta je nagrađen MVP peharom u finalnoj seriji protiv Majami Hit. Moglo bi da se desi da ove sezone centar iz Sombora objedini MVP titule - onu iz ligaškog dijela i onu iz doigravanja, ukoliko Denver odbrani titulu iz prošle sezone.

Što se tiče Lebrona Džejmsa, on je već u drugoj četvrtini meča protiv Denvera prebacio magičnu granicu od 40 hiljada poena, što nikome ranije nije pošlo za rukom. Do kraja susreta nije mogao da parira Nagetsima, ali je meč završio sa 26 poena, devet asistencija i četiri skoka. Pratnja su mu bili Ostin Rivs sa 19 poena, kao i Entoni Dejvis i Diandre Rasel sa po 17 poena. Na drugoj strani terena Jokić je iza sebe imao pravu armiju - Majkl Porter junior postigao je 25 poena, Džamal Marej dodao je 24, a Aron Gordon još 18!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC