• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LEGENDARNI HRVAT GLEDAO SRPSKI DERBI U NBA: U Denveru samo njega više vole od Jokića!

Autor Nemanja Stanojčić

Duel Nikole Jokića i Nikole Jovića je u NBA ligi gledao i čuveni hrvatsko-kanadski hokejaš Džo Sakić.

 Džo Sakić gledao meč Nikole Jokića Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić i Nikola Jović imali su zanimljiv okršaj u NBA ligi. Denver je pobijedio Majami (103:97), a tik pored terena bio je jedan čovjek koga obožavaju u Koloradu. U pitanju je legendarni hrvatsko-kanadski hokejaš Džo Sakić (54). Navijao je za Nagetse i oduševio je navijače svojom pojavom. Izgleda da samo njega tamo vole više od srpskog centra.

Denver je objavio fotografiju sa meča na kojoj nosi kačket Denvera "Jedan jedini Džo Sakić je u zgradi", stoji uz fotku. U karijeri koja je trajala 21 godinu nosio je dresove samo dva tima, počeo je u Kvebeku, pa prešao u Kolorado Avalanč i donio veliku radost Denveru. Popularni "Barnabi Džo" je osvojio dva "Stenli kupa". U oba navrata bio je kapiten. Bio je MVP 1996. protiv Floride (4:0 u seriji), pa je 2001. poslije drame pao Nju Džersi (4:3 u seriji).

Uspio je Sakić da osvoji titulu i kao funkcioner kluba i to 2022. godine kada je Kolorado srušio Tampa Bej (4:2). Igrao je 13 puta na Ol-star mečevima u NHL, a ostvario je velike uspjehe sa reprezentacijom Kanade. Zlato na Olimpijskim igrama 2002. godine, zlato na Svjetskom prvenstvu 1994 i 2004. godine, uz dva srebra.

Džo je rođen u mjestu Barnabi po kom je i dobio nadimak. Njegovi roditelji Marijan i Slavica emigrirali su iz Hrvatske i priznao je da engleski nije znao sve do vrtića pošto su ga roditelji učili maternji jezik. Sa četiri godine otišao je na prvi hokejaški meč i tada je izabrao sport, ostalo je istorija.

(MONDO - N. S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC