• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Morača" opet nije osvojena! Igokea m:tel pala u penal završnici: Meč obilježio i sukob na parketu - pljuštale tehničke

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Igokee m:tel doživjeli su treći uzastopni poraz u ABA ligi i nastavili crnu seriju protiv Budućnosti u dvorani "Morača", gdje nisu nikad pobijedili u istoriji.

 Budućnost Igokea ABA liga Izvor: ABA liga j.t.d./Budućnost VOLI/Filip Roganović

Poslije dva vezana poraza u ABA ligi od FMP-a i Partizana, "igosi" su stigli u Podgorici s namjerom da prekinu neugodnu tradiciju s obzirom da nikad u istoriji nisu slavili u dvorani "Morača".

Iako su pružili veliki otpor, poraženi su po deseti put u regionalnom takmičenju i to u neizvjesnoj penal završnici na meču koji su obilježili i incidenti zbog kojih su pljuštale i tehničke greške u "Morači".

BUDUĆNOST - IGOKEA 79:76 (14:26, 25:9, 15:18, 25:23)

No, krenimo redom.

Odlično su izabranici Vlade Jovanovića ušli u meč u Podgorici, očigledno izuzetno motivisani da prekinu crnu seriju koja traje čak 14 utakmica, pa su prvu četvrtinu riješili u svoju korist sa čak 12 razlike (14:26) i to s dvije vezane trojke Marka Jošila i Koste Kondića u samom finišu.

Međutim, serijom 11:0 na početku druge četvrtine, uzvratili su podgorički košarkaši i smanjili na samo poen razlike, da bi potom ekipa iz Laktaša uspjela da se konsoliduje i da ponovo stekne šest koševa prednosti.

Uslijedio je potom novi nalet Podgoričana, koji su četiri minuta prije odlaska na odmor stekli "plus pet" nakon preokreta (36:31), a na poluvrijeme se otišlo sa četiri poena zaostatka "igosa" (39:35)..

Na početku trećeg kvartala Jošilo je pogodio trojku i potom poentirao smanjivši prednost Budućnosti na samo jedan poen, i od tog trenutka, ekipe su se smjenjivale u vođstvu u veoma izjednačenoj utakmici.

Bilo je i nervoze i međusobnog naguravanja između igrača oba tima, Ferel je nešto dobacio klupi Igokee, na sreću sklonio je Amerikanca u stranu Kondić, a prednjačili su Milosavljević na jednoj, odnosno Džons na drugoj strani.

Tehničke su dobili trener Igokee Vladimir Jovanović, klupa "igosa", Dragan Milosavljević i Marvin Džons, a interesantno Ferel je prošao bez kazne iako je svojom provokacijom sve i zakuvao.

Ipak, situacija se smirila nakon prekida, pa je pred odlučujućih 10 minuta domaćin imao minimalnu prednost (54:53).

Vodila se bespoštedna borba u četvrtom kvartalu, Budućnost je imala minimalnu prednost od nekoliko poena do sredine četvrtine, a onda je pogocima Kenana Kamenjaša, reprezentativca BiH, Podgoričani otišli na osjetnijih "plus šest" na dva minuta prije kraja.

Reagovao je Jovanović minutom odmora, pogodili su Milosavljević i kasnije Goran Filipović, ali je u međuvremenu uzvratio laganim poenima Kamenjaš, pa je u posljednjih 40 sekundi razlika iznosila četiri pogotka (74:70) u korist Podgoričana.

Poslije novog tajm-auta Jovanovića, Milosavljević je ubacio trojku za samo koš prednosti, pa je minut odmora iskoristio i strateg Budućnosti Andrej Žakelj.

Flečer Megi nije pogodio za dva poena, lopta je dosuđena potom Budućnosti, da bi nakon gledanja snimka arbitri potvrdili odluku i napad za Podgoričane na 10 sekundi do kraja.

Uslijedila je penal završnica - Kamenjaš je pogodio oba bacanja, pa je "igosima" ostao posljednji napad da eventualnom trojkom izbore produžetak, ali je Filipović brzo fauliran i opet s linije penala smanjio na "minus jedan" (76:75).

Megi je takođe bio siguran s linije slobodnih bacanja, a Kondiću je ostalo još tri sekunde da pokuša namjerno da promaši drugi penal i eventualnim ofanzivnim skokom stigne do izjednačenja, ali to se nije dogodilo s obzirom da je Nikola Tanasković bio najviši u skoku.

Bivši centar Igokee je potom s penala pogodio jedno što je bilo dovoljno za 16. trijumf u ABA ligi za drugo mjesto na tabeli.

Najbolji u laktaškoj ekipi bili su Dragan Milosavljević sa 21 poenom, Marko Jošilo je ubacio dva pogotka manje, dok je kod crnogorskog tima prvo ime susreta dosad bio Jogi Ferel sa 18 koševa. Dvocifren učinak u taboru "igosa" još je zabilježi hrvatski reprezentativac Goran Nikolić (12), koliko je ubacio i Kenan Kamenjaš na drugoj strani.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova Buraz

Otimaju Bokanovi namjesnici u narandžastom... Bolja Igokea bila, realno...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC