• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kešelj: Znaćemo sa kim da slavimo!

Krilnom igraču reprezentacije Srbije prekipjelo poslije kritika koje na račun "orlova" stižu bukvalno sa svih strana.

 Kešelj: Znaćemo sa kim da slavimo! Izvor: MONDO

Košarka je sport u kojem jedan sitan detalj ili jedan poen mogu da promijene sve.

Prošle godine Srbija je bila na pragu ispadanja od Hrvatske u osmini finala SP, a na kraju umalo osvojila srebro. Do finala EP u Poljskoj stigla je zahvaljujući vanserijskoj partiji Teodosića protiv Slovenije, pošto je gubila utakmice i u prvoj i u drugoj fazi.

Ko kaže da u nedjelju ne bi igrala još jedno finale, da se Savanoviću nije "skratila" ruka u odlučujućem momentu utakmice sa Francuskom u Šauleju?

Međutim, mnogi ne mogu ili neće da razumiju principe i nepisana pravila košarke, velikih takmičenja i sportske psihologije, već teoretišu u stilu "šta bi bilo, kad bi bilo", pa se kao jedan od igrača koji bi napravili razliku na ovom EP pominje i - Predrag Stojaković, koji ima 34 godine i bolna leđa, koja mora što bolje da odmori ako misli da odigra još neku sezonu u NBA ligi.

Zamislite Peđu (prvaka Evrope i sveta 2001, odnosno 2002) u ovoj fazi karijere, kako provodi dva mjeseca na pripremama kod Dude Ivkovića! Sa kakvim motivom? Dobro niko nije pomenuo Divca i Đorđevića...

Čitajući i slušajući reakcije iz Beograda, Marko Kešelj je na kraju EP u Litvaniji i osvajanja osmog mjesta odlučio da pošalje kritičarima adekvatan odgovor.

"Kažu da je ovaj naš neuspjeh bruka i sramota, ali mislim da bi prije trebalo da se stide ljudi koji su sve ovo doživjeli kаo šаnsu za ubiranje ličnih poena, bilo da su iz sveta košarke ili politike. Oglasili su se čаk i neki ministri, а pitаm se gdje su bili prije tri godine, kada smo počinjali kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", rekao je Kešelj.

On se slaže da je na Evrobasketu napravljen neuspjeh, ali da je to neuspjeh igrača i stručnog štaba, koji će oni podnijeti na svoj način i vratiti se jači.

"Četiri ljetа smo posvetili reprezentaciji, bili zajedno, umjesto na odmorima sa porodicom i prijateljima. Željeli smo da odemo na Olimpijadu, nismo uspjeli, ali ne dozvoljаvаmo dа nаs gurаju u blаto. Podijelićemo ovaj neuspjeh kao što smo dijelili uspjehe".
Kešelj je dodao da mu je žаo pravih navijača i ljubiteljа košаrke, koji su se ponijeli bolje i dostojanstvenije od pojedinih predstavnika košarkaškog i društvenog establišmenta.

"Ti navijači su naš motiv i obaveza da u nаrednim godinаmа bolje rаdimo. Da ostvarimo individualni nаpredak i da napredujemo kao ekipa, jer ovа generаcijа nije reklа posljednju riječ. Biće opet uspjeha na idućim prvenstvimа, аli ćemo tаdа znаti sа kim dа ih podijelimo".

Košarkaš Olimpijakosa demantovao je glasine o lošoj atmosferi, rekavši da igrači jedni druge smatraju "članovima porodice".

"Vjerovatno bi nekima bilo drago kada bi neko iz reprezentacije potvrdio da je bilo incidenata i nesloge među nama. Toga nije bilo i neće biti. Nećemo da se pravdamo, ali ne damo ni da gaze grb Srbije i prezimena koja stoje na našim dresovimа", poručio je Kešelj.

"Orlovi" se iz Kaunasa u Beograd vraćaju u nedjelju, nešto poslije 12 časova.

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC