• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetislav Pešić selektor...?

Srpski stručnjak mogao bi uskoro da preuzme vođenje reprezentacije. Njemačka ga želi već duže vrijeme, dok se, po logici stvari, nameće i kao kandidat za klupu "orlova".

 Svetislav Pešić selektor...? Izvor: MONDO

Svetislav Pešić u žiži je javnosti posljednjih dana, ali ne samo zbog Crvene zvezde Beograd koju predvodi kao trener.

Iskusni stručnjak već je viđen na selektorskoj klupi.

Brojni mediji spekulišu da srpski trener slovi kao prvi kandidat za klupu Njemačke, nakon što je istu nedavno napustio Dirk Bauerman, jer mu je istekao ugovor.

Njihovo pravilo nalaže da trener kluba u Bundesligi ne može da vodi nacionalni tim (Bauerman predvodi Bajern), pa je Košarkaški savez Njemačke već ranije napravio plan o angažovanju novog stručnjaka.

Pešić, koji ih je 1993. godine doveo do evropskog zlata, prvi je "pik", o čemu su bili upoznati svi u Crvenoj zvezdi Beograd prije njegovog dovođenja na mjesto trenera.

Na drugoj strani nakon što Srbija nije uspjela da izbori plasman na Olimpijadu u Londonu 2012. logično je da je završen jedan ciklus. Dušan Ivković praktično je prethodnih godina sve podredio tom cilju, koji nije ispunjen, zbog čega se nameće pitanje kakvi će se sad potezi praviti u srpskoj selekciji.

Nekako po logici stvari Pešić, kao čovjek koji je sa plavima osvojio evropsko zlato 2001. i svjetski trofej 2002. godine, figurira kao jedan od kandidata.

"Kad bih rekao kao čovjek srpske košarke, ne dolazi u obzir, svi bi se naljutili, i ja sam na sebe i moja porodica. Ipak, nije vrijeme da ulazim u te spekulacije, trener sam Zvezde, to je moj posao. Vidjećemo, sješćemo sa Dušanom Ivkovićem, vidjećemo šta on misli, šta ja mislim, neki drugi koji bi mogli malo da preuzmu odgovornost, a mi da im pomažemo", poručio je Pešić iz Kaunasa, gdje je doputovao na završnicu Evropskog prvenstva.

Nijemci su navodno imali ideju da angažuju Pešića do 2015. godine, kada će se održati prvenstvo kod njih, a da li su se stvari malo promijenile u međuvremenu, saznaćemo veoma brzo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC