• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea m:tel prekinula crnu seriju u ABA ligi!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Igokee m:tel uspjeli su protiv "fenjeraša" Krke da prekinu seriju uzastopnih poraza u regionalnom takmičenju i vrate se na mjesto koje vodi u plej-of

 Igokea Krka 24. kolo ABA liga Izvor: Igokea m:tel/Marija Vuruna

U 24. kolu "igosi" su prekinuli seriju od pet vezanih poraza u ABA ligi!

Izabranici Vladimira Javanovića bili su bolji od košarkaša slovenačke Krke, koji su nastavili da budu "redovne mušterije" ekipe iz Laktaša s obzirom da su posljednji put slavili prije 4.5 godine u Novom Mestu.

IGOKEA - KRKA 90:84 (27:21, 12:24, 28:16, 23:23)

Aleksandrovčani su angažovanije ušli u važnu utakmicu u borbi za plasman u plej-of i prvu četvrtini riješili u svoju korist sa šest razlike, da bi u drugom kvartalu gosti iz Slovenije, koji s druge strane vode bitku za opstanak, uspjeli da se vrate i ponajviše zahvaljujući Janu Španu i Marku Radovanoviću na odmor u poluvremenu odu sa prednošću od "plus šest" (39:45).

Šampionu Bosne i Hercegovine u prvih 20 minuta zakazao je šut za tri poena, pogodili su samo jednu trojku iz sedam pokušaja, dok je Krka uspjela da ubaci pet lopti izvan linije 6.75.

Osim u trojkama, razloge zaostatka na poluvremenu trebalo je tražiti i u činjenici da je Krka "nadskočila" domaćina (19:9).

U trećoj četvrtini proradila je dalekometna paljba "igosa" (pet trojki iz devet pokušaja) - Goran Filipović je pogodio za izjednačenje (51:51), a potom je prvo vođstvo u nastavku meča osigurao Marko Jeremić, da bi zahvaljujući njegovoj novoj trojci, Igokea m:tel otišla na "plus sedam" (67:60) odnosno u odlučujućih 10 minuta ušla sa prednošću od šest razlike (67:61).

Početkom četvrtog perioda, Krka je poenima Špana i trojkom Mihe Škedelja smanjila na samo poen prednosti, pa je reagovao trener Igokee minutom odmora.

Igralo se potom koš za koš, trojka na trojku do sredine posljednje četvrtine, da bi novom trojkom Mihaila Boškovića, Aleksandrovčani uspjeli da ponovo stignu do najveće prednosti na meču - "+7" (81:74), pa je tajm-aut zatražio i gostujući strateg Gašper Okorn.

Ipak, to nije pomoglo slovenačkoj ekipi jer je Bošković nastavio da rešeta i sa novih 2+1 odveo prvi put Igokeu m:tel na dvocifrenu razliku, čime je praktično i osigurao 12. pobjedu u sezoni.

Izvor: Igokea m:tel/Marija Vuruna

Prvak BiH se time ponovo vratio na mjesto koje vodi u doigravanje, trenutno je sedmi sa omjerom od 12-12.

Najefikasniji kod domaćina bili su Goran Filipović sa 21 poenom, Jeremić i Mario Nakić su dodali po 14, Bošković je ubacio 11, a koš manje kapiten Milosavljević. U slovenačkom taboru prednjačio je Špan sa 23 pogotka.


Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC