• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko Obradović otkrio šta najviše mrzi kod svojih ekipa

Željko Obradović je otvorio novi projekat Evrolige i istakao šta je potrebno da se opstane na tako visokom nivou.

 Šta najviše mrzi Željko Obradović Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Evroliga je započela novi serijal pod nazivom "Euroleague Masterminds", a prvi gost ove emisije bio je Željko Obradović. Najtrofejniji evropski trener svih vremena, osvajač devet Evroliga uspio je da ostane na najvišem nivou čak i 30 godina nakon početka karijere. Sada je prvo pričao o tome kako je uspio da se održi na vrhu toliko decenija. 

"Počeo sam da budem trener 1991. godine, a sada je 2023. Ovo je dug period i košarka se mnogo promijenila u ovom periodu. Ono što ja volim je da moj tim iskoristi svoje kvalitete i da igra pametno, Morate da se prilagodite, da mislite o svemu i praktično mali detalji prave razliku po mom mišljenju", započeo je svoje izlaganje Željko Obradović. 

Istakao je da je mnogo naučio od čuvenog Profesora, čovjeka koji je učio košarci najveće umove ovog sporta - Aleksandra Nikolića, Tu posvećenost detaljima je upravo od njega pokupio. 

"Za mene je bila velika šansa da radim sa mojim profesorom Aleksandrom Nikolićem. On je mnogo pažnje obraćao na detalje i vjerovatno zbog njega je meni mnogo stalo do detalja. Jako je bitno kako će tvoji igrači reagovati prvo na treningu jer je trening uvijek jako, jako bitan. Ako ste dobri na treningu bićete i na utakmici. Ja mrzim treninge na kojima moj tim nije koncentrisan. Ako vidim da jedan ili dva igrača nisu koncentrisani bolje ih je staviti na klupu nego nastaviti sa njima", objasnio je svoju filozofiju Željko Obradović. 

Na kraju je istakao da je srećan jer je imao priliku da se cijelog života bavi nečim što voli i da svakoga dana uči nešto novo. "Da biste bili košarkaški trener morate mnogo da razmišljate, da gledate svoje igrače, a ono što stalno tražim od svojih igrača je da uvijek prenose lopte mnogo brže, da imaju makar 20 sekundi da kreiraju napad. Zatim dolaze jednostavne stvari Svaki dan je šansa da naučite nešto novo i da budete bolji. Mislim da je velika privilegija da radite nešto što volite u životu. A ja košarku volim,. Ja sam jako srećan zbog toga što se bavim nečim što toliko volim", naglasio je on. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC