• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Žoc ima nasljednika, već je među najboljima": Gudurić nahvalio trenera, Obradovićevog učenika!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Šarunas Jasikevičijus je probudio Fenerbahče i zaslužio je pohvale svog košarkaša Marka Gudurića.

 Šarunas Jasikevičijus nasljednik Željka Obradovića Izvor: MN PRESS

Željko Obradović je najbolji evropski trener koji u svojoj bogatoj karijeri ima čak devet titula prvaka Evrope, a dugo se već traži njegov nasljednik. S obzirom na to da je uvijek rado dijelio znanje sa svojim učenicima, kako su doduše i sa njim iskusniji treneri poput Dušana Ivkovića, mnogi misle da će se baš neko od Obradovićevih bivših košarkaša pojaviti kao "veliki osvajač".

Prema riječima srpskog reprezentativca Marka Gudurića, to bi mogao da bude Šarunas Jasikevičijus koga je Željko Obradović trenirao u Panatinaikosu. Počeo je obećavajuće u Žalgirisu, sa kojim je 2018. godine igrao na fajnal-foru u Beogradu, međutim prelazak na sljedeći stepenik nije bio uspješan. Za tri godine u Barseloni nije uspio da napravi ogroman korak uprkos najvećem budžetu, a sada sa nešto manjim očekivanjima u Fenerbahčeu uspijeva da vrati "stari sjaj".

"Stoprocentno sam siguran da Jasikevičijus može stopama Željka Obradovića", rekao je Gudurić o dvojici sjajnih trenera sa kojima je sarađivao za "Sport Klub", pa je potom dodao: "Već je jedan od najboljih trenera koji su radili u Fenerbahčeu. Ubijeđen sam da će do kraja svoje karijere steći status jednog od najvećih košarkaških eksperata."

Marko Gudurić (29) je inače za Fenerbahče prvo igrao od 2017. do 2019. godine, pre kratke epizode u Memfisu, a potom se opet u decembru 2020. godine vratio u Istanbul. Ove sezone prosječno bilježi 8,8 poena, 2,6 skokova i 2,5 asistencija po meču, a njegova ekipa dijeli peto mjesto na tabeli sa Olimpijakosom uz skor 19-12 i u predstojeća tri kola želi da zadrži status koji ga vodi direktno u plej-of.

(SportKlub/MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC