• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučka košarkašica sa Srbijom ide na svoje treće Olimpijske igre: Bez obzira na staž, nisam siguran putnik

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaška reprezentativka Srbije, Banjalučanka Saša Čađo nije imala posebnih želja pred žrijeb grupa za Olimpijske igre u Parizu, a kuglice su ih spojile sa Španijom, Kinom i Portorikom.

 Saša Čađo izjava o predstojećim Olimpijskim igrama Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Iako na prvi pogled djeluje da je u pitanju lakša grupa, Saša Čađo je u razgovoru za "Glas Srpske" naglasila da na Olimpijskim igrama nema laganih protivnika. Srpkinje su podsjetimo vizu za Pariz izvadile na kvalifikacionom turniru u Brazilu gdje su pobijedile selekciju domaćina, a poraze doživjele od Njemačke i Australije.

"Znale smo i prije žrijeba da ćemo dobiti jake rivale jer kada ideš na Olimpijske igre tu nema laganog protivnika jer su svi tu sa razlogom. Postoji samo težak i teži rival. Svi dolaze sa istim ambicijama, a to je da doguraju što dalje mogu. Jesmo nekada pobjeđivali i Španiju i Kinu i Portoriko, ali sada će biti drugačije. Pred nama su veliki izazovi koje moramo maksimalno ozbiljno shvatiti. Treći put idemo na najveću svjetsku smotru sporta i moramo se pokazati u pravom svjetlu", izjavila je Čađo banjalučkom listu.

Prvi rival srpskih košarkašica u gruppnoj fazi, koja će biti odigrana u Lilu, biće Portoriko 28. jula, tri dana kasnije će odmjeriti snage sa Kinom, a 3. avgusta je zakazan duel protiv Španije zakazan je za 3. avgust.

"Uvijek smo imale težak početak na raznim takmičenjima dok će sada biti malo drugačije. Možda je u jednu ruku dobro što igramo sa Portorikom koji je, uslovno rečeno, slabija ekipa tako da možemo probiti led. Prve utakmice su najgore i najteže i kasnije obično dođemo na naš nivo".

Banjalučanku ne brinu "paklene" pripreme koja je najavila srpska selektorka Marina Maljković.

"Nije to ništa novo (ha-ha-ha-ha) i tako nam je svake godine. Pripreme počinju 25. maja kada će se okupiti mnogo više djevojaka nego ranije pa će ona imati priliku da vidi njihove kvalitete. Imamo novu ekipu koja je na okupu dvije godine, ali i tokom tog perioda malo smo se okupljale i malo vremena provodile zajedno da bismo se mogle bolje upoznati. Vjerujem da ćemo sada uspjeti u tome i da ćemo spremne dočekati Igre".

Izvor: MN PRESS

Njoj će ovo biti treći nastup na Olimpijskim igrama sa kojih ima bronzu iz Rio de Žaneira dok je u Tokiju stigla do četvrtog mjesta pa s obzirom na to ima mnogo iskustva kako bi trebalo pristupiti velikom takmičenju i stoga će imati posebnu ulogu u timu.

"Bez obzira na moj staž u reprezentaciji nisam siguran putnik u Pariz već moram da odradim pripreme kao i sve ostale djevojke koje budu pozvane. Ipak, jedan od glavnih zadataka biće mi da mlađim djevojkama koje su tu prvi ili drugi put prenesem svoje iskustvo sa velikih takmičenja. Najbitnija stvar jeste da slušaju selektorku i shvate ono šta im se kaže te da budu ozbiljne jer nema prostora za 'luftanje'. Sve mora da bude podređeno treningu i moraju da vjeruju Marini jer je očigledno da ona zna recept za uspjeh. Ukoliko se djevojke tako budu ponašale, a vjerujem da hoće, dobar rezultat neće izostati".

Čađo ne planira da se nakon Igara u Parizu oprosti od srpskog dresa.

"Nisam o tome previše razmišljala. Prvo moram da se izborim za mjesto u ekipi jer na takmičenja idu oni najspremniji pa ću nakon Igara vidjeti šta dalje. Idemo sa optimizmom i povlačenje iz reprezentacije mi još nije u planu", zaključila je Čađo.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC