• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Trebalo je prebiti Darka Miličića!" Progovorio poslije 20 godina: On da bude glavni?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kako kaže nekadašnji NBA superstar, Darko Miličić je bio igrač koji je bio potreban Detroitu.

 Rašid Valas brani Darka Miličića Izvor: Youtube/ TeslaJeBog / Gil's Arena /Printscreen

Godinama se već po NBA provlače priče o tome kako je Darko Miličić jedan od najvećih promašaja na draftu ikada, ali se ipak ne slažu svi sa tim. Pričao je mnogo puta Karmelo Entoni o tome da je trebalo on da bude izabran sa druge pozicije i da uzme titulu sa Detroitom već u prvoj sezoni, ali sada je u odbranu Darka Miličića stao Rašid Valas.

Sjajni krilni centar i jedan od najtemperamentnijih i najprgavijih igrača lige tog doba je istakao da je Miličić imao ozbiljne košarkaške kvalitete, ali da je bilo potrebno da ga neko isprovocira kako bi pokazao šta umije na košarkaškom terenu. 

"Darko je bio jedan od onih igrača koje ste morali da prebijete da biste ga iznervirali i onda bi počeo da igra. Darko je mogao da spusti loptu u dribling sa krila, da napravi nekoliko poteza, završavao je akcije lijevom i desnom rukom, imao je dobar šut za tri. Ali jednostavno nije imao samopouzdanja", počeo je u jednom podkastu svoju priču Rašid Valas. 

Kao jako mlad Darko Miličić je pravo iz Hemofarma otišao u redove ekipe koja se godinama gradila i u kojoj se znao red. Čonsi Bilaps, Rip Hamilton, Tajšon Prins, Rašid i Ben Valas jedva da su izlazili sa terena, a kada je mladi Srbin izgubio samopouzdanje teško mu je bilo da se vrati na teren na pravi način.  

"Svi znamo kako NBA treneri mogu da unište igraču samopouzdanje i to brzo. Ako niste spremni za to mentalno, što on nije bio jer je došao odakle je došao sa 16-17 godina... A sada je trebalo da bude glavni? Mislim da nije bila toliko ogromna greška kako svi pričaju o tome kada je Džo Dumars izabrao njega umjesto Mela. On je u tom momentu bio ono što nam je bilo potrebno", rekao je Rašid Valas u gostima kod Gilberta Arenasa. 

(MONDO, N. L.) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC