• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Jokić "eksplodirao" u plej-ofu, deveti put uzastopno razbio Lejkerse i Lebrona Džejmsa!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nikola Jokić odigrao spektakularnu utakmicu na startu NBA plej-ofa i ponizio Lebrona Džejmsa.

 nikola jokic razbio lebrona dzejmsa u nba plejofu Izvor: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić pobjedom je ušao u plej-of! Aktuelni šampion NBA lige Denver trijumfovao je na "otvaranju" serije protiv L.A. Lejkersa 114:103, što je vjerovali ili ne čak deveta njihova uzastopna pobjeda nad timom Lebrona Džejmsa. Od toga, četiri su takođe ostvarili u prethodnom plej-ofu kada su ih "počistili" (4:0) čini se da ne postoji tim protiv koga više vole da igraju pošto se sada smiješi isti scenario...

To se odnosi i na Nikolu Jokića koji je meč završio sa 32 poena, 12 skokova i sedam asistencija, koji ni jednog trenutka nije pokazivao znake umora. Iza njega je regularni dio sezone u kom je opet morao da nosi tiim na leđima, zbog čestih povreda ostalih igarča, prije svih Mareja, ali nekoliko dana odmora pred plej-of mu je savršeno prijalo.

Jokić se i ovoga puta "igrao" protiv Dejvisa, pogodio je 15 od 23 šuta na meču (!), a upadljivo je da je izveo tek dva slobodna bacanja iako je dobio "tonu batina". Vrijedi istaći da je na svu ovu dobru statistiku, Jokić imao još dvije ukradene lopte, što govori i da se njegova igra u odbrani popravila u odnosu na neke ranije godine. Imao je podršku Mareja (22 poena) i Portera (19), ali će sigurno Maloun insistirati i da se ostali uključe još više.

Koldvel Poup i Gordon su imali po 12 poena, ali se očekuje veći doprinos klupe koji bi mogao da bude boljka Denvera u ovoj plej-of kampanji. S druge strane Lejkerse su predvodili Dejvis sa 32 poena i Džejms sa 27, ali to je bilo premalo da bi se pružio nešto veći otpor domaćinu. I naredni meč se igra u Denveru, u noći ponedjeljak na utorak od 4.00.

Denver - L.A. Lejkers
Izvor: YouTube/Denver Nuggets

Što se tiče ostalih rezultata prethodne noći, Niksi su poveli 1:0 protiv Filadelfije pobijedivši (111:104) iako je igrao Džoel Embid, dok smo vidjeli još dva trijumfa domaćina; Klivlend vodi protiv Orlanda (97:83), a Minesota je deklasirala Finiks (120:95).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC